BERGEN AAN ZEE - In Het Zeehuis van de natuurvrienden vereniging NIVON start op 3 mei een expositie over de kwetsbare Nederlandse natuur. Kunstenaar Rob Chevallier toont 20 foto-objecten in de centrale hal. Buiten, bij Het Zeehuis, verrijst de Energy folly, een huis van uitlaatpijpen. NIVON viert dit jaar het 100-jarige jubileum.

Rob Chevallier wil met deze expositie invloeden laten zien die de kwetsbare Nederlandse natuur bedreigen. Hij gebruikt daarvoor een combinatie van actuele fotografie met oude gebruiksvoorwerpen zoals waterpassen, een racebaan of kinderspellen. Zo worden huidige maatschappelijke problemen zichtbaar zoals milieuvervuiling, klimaatverandering en natuurbehoud.

In de voortuin van Het Zeehuis komt de spectaculaire installatie 'Energy folly', een huis met muren van uitlaatpijpen en een dak van zonnepanelen. In dit huis mogen bezoekers hun mening geven over de energiecrisis. De energy folly was eerder te zien bij Folly art Norg en in het museum Energeticon te Aken.

Over de expositie
U bent van harte welkom bij de opbouw van de expositie woensdag 1 mei (vanaf 14.00 uur) en uiteraard bij de opening van de expositie vrijdag 3 mei, 16.00 uur. Gratis toegankelijk. De expositie is te zien tot vrijdag 28 juni.

Adres:

Verspijckweg 5, 1865 BJ, Bergen aan Zee

Over Rob Chevallier
Beeldend kunstenaar en fotograaf Rob Chevallier woont en werkt in Steenderen. Hij maakt duurzame kunst door voorwerpen uit kringloopwinkels en rommelmarkten te hergebruiken en een eigentijdse betekenis te geven. Het werk was onder andere te zien in het Zandvoorts museum, CODA museum, Watermuseum en op de Kunst 10-daagse bij Stalkunst en Galerie het Wapen van Bergen.

Meer informatie: www.robchevallier.com of 06-22857859

Over Het Zeehuis
Het Zeehuis is een natuurvriendenhuis van de stichting Nivon gelegen 500 meter van het strand in Bergen aan Zee. Vroeger diende dit monumentale pand als vakantiekolonie van het Burgerweeshuis van Amsterdam. Natuurliefhebbers kunnen er nu gebruik maken van de faciliteiten, geheel onderhouden door vrijwilligers. Het Zeehuis draagt lokale kunstenaars een warm hart toe en stelt haar expositieruimte in de centrale hal al jaren ter beschikking aan kunstenaars. https://zeehuis.nivon.nl/