EGMOND AAN ZEE - Wilt u meer weten over De Bemiddelingskamer en hoe medewerkers van De Bemiddelingskamer helpen conflicten tussen buren op te lossen? Kom dan naar Aan tafel met…De bemiddelingskamer op donderdagmiddag 14 december, 13.30 – 15.00 uur, in PostaanZee (Egmond aan Zee).

De Bemiddelingskamer

De Bemiddelingskamer is een stichting die gespecialiseerd is in Buurtbemiddeling. Niemand zit op ruzie te wachten, al helemaal niet met de buren. Toch kan een ergernis door verschil in leeftijd, cultuur of gezinssamenstelling zomaar ontstaan. Ook huisdieren, geluidsoverlast of een verschil in mening over tuin/erfafscheiding kan voor onderlinge problemen zorgen. Hoe spreek je elkaar dan op een goede manier aan? Hoe kom je tot afspraken? En hoe zorg je ervoor dat je weer prettig kunt wonen? Met deze vragen kun je bij De Bemiddelingskamer terecht. Buurtbemiddeling is voor alle inwoners van de BUCH gemeenten geheel gratis en vrijblijvend. Er wordt van de bewoners een open en actieve houding verwacht om tot een oplossing te willen komen.

Ervaren bemiddelaars

De Bemiddelingskamer heeft een netwerk van goed opgeleide ervaren, vrijwillige bemiddelaars die buren helpen hun problemen bespreekbaar te maken. De bemiddelaars luisteren naar het verhaal van beide buren, geven geen oordeel en zijn neutraal. Alle gedeelde informatie wordt vertrouwelijk behandeld. Door buren met elkaar in contact te brengen en begrip te creëren voor elkaars standpunt ontstaat er ruimte om samen op zoek te gaan naar een oplossing.

Tijdens de bijeenkomst Aan tafel met… kun je onder andere informatie krijgen over wat Buurtbemiddeling inhoudt, hoe het werkt en wat de voordelen zijn.

Ook kan je meer te weten komen over hoe het is om zelf vrijwillig bemiddelaar te zijn. Kijk voor meer informatie op www.debemiddelingskamer.nl

Wanneer

Je bent van harte welkom tijdens deze Aan tafel met… op donderdag 14 december van 13.30 tot 15.00 uur bij PostaanZee, Voorstraat 82A, Egmond aan Zee. De toegang is gratis. Aanmelden is niet nodig.

Schuif aan! Aan tafel met…

Aan tafel met…

geeft mensen uit het dorp de gelegenheid om hun verhaal of kennis te delen met anderen. Dit kan een interessant beroep zijn, een leuke hobby, een onderwerp dat je na aan het hart ligt of iets interessants dat je hebt (mee)gemaakt. De tafel in PostaanZee biedt zo een podium voor interessante workshops, verrassende presentaties en boeiende verhalen. Als je zelf eens een Aan tafel met… wilt verzorgen kunt je je aanmelden bij de medewerker van de bibliotheek.