BERGEN - Aan tafel met…is een kleinschalige activiteit van de bibliotheek en geeft mensen in de drie dorpskernen de gelegenheid om hun verhaal of kennis te delen met anderen. Dit kan een interessant beroep zijn, een leuke hobby, een onderwerp dat je na aan het hart ligt of iets interessants dat je hebt (mee)gemaakt. De tafels in De Schulp, PostaanZee en Huys Egmont bieden zo een podium voor verrassende presentaties en boeiende verhalen.

Waar
Aan tafel met... wordt maandelijks georganiseerd op 3 locaties in de Egmonden. In Dorpshuis De Schulp op de 1ste donderdag van de maand van 9.30 tot 11.00 uur. In PostaanZee op de 2e donderdag van de maand van 13.30 tot 15.00 uur en in Huys Egmont op de 3e en 4e donderdag van de maand van 10.30 tot 12.00 uur.

PostaanZee (Voorstraat 82A in Egmond aan Zee) Aan tafel met... de wijkagent van Egmond (9 december).
Maak kennis met de nieuwe wijkagent van de Egmonden. Robert de Boer is sinds kort wijkagent in Egmond en wil graag met de bewoners in gesprek. Wat speelt er in de eigen omgeving en waarvoor kun je de wijkagent inschakelen. Uiteraard staat hij open voor al je vragen zoals veiligheid in en om huis
Op 16 december verzorgt Robert de Boer deze zelfde Aan tafel met... ook in Huys Egmont.

Huys Egmont (Slotweg 46 in Egmond aan den Hoef) Aan tafel met... een medewerker van het Hospice (23 december).
Sinds kort staat er een nieuw gebouw in Egmond aan Zee waar het Hospice gevestigd is. Hospice Egmond is een kleinschalig, huiselijk en warm ‘bijna-thuis-huis’ voor mensen in hun laatste levensfase. Een medewerker vertelt over dit unieke concept waarbij professionals en vrijwilligers samenwerken.

Dorpshuis De Schulp (Visweg 45 Egmond-Binnen) Aan tafel met… een bevlogen Bonsai kweker (6 januari 2022)
Als je al bijna 40 jaar ervaring hebt in het kweken van bonsai bomen, kun je daar alles over vertellen. Hoe een eik na 20 jaar nog maar 30 cm hoog is en wat je daarvoor moet doen. Boompje pesten noemt hij het zelf maar dan wel op een professionele manier

Aanmelden en op de hoogte blijven Je bent van harte welkom en de toegang is gratis. Je kunt je aanmelden via www.bknw.nl/agenda. Schuif vooral aan, de koffie staat klaar! Houd voor de komende activiteiten, waaronder het Object van de Week en het Media Inloopspreekuur www.bknw.nl/egmonden en de media in de gaten. Als je zelf eens een “Aan tafel met…” wilt verzorgen kun je je aanmelden bij Amanda Wolters, a.wolters@bknw.nl.