BERGEN - Op vrijdag 29 oktober 2021 organiseert Architectuur Informatiecentrum Alkmaar een architectuurroute tijdens de Kunst10daagse van Bergen. De architectuurroute voert langs 24 interessante panden in Bergen aan Zee. De tocht wordt begeleid door betrokken architecten. Startplaats van de excursie is Fisher's Restaurant aan het Van der Wijckplein 18 in Bergen aan Zee (let op: hier gelden coronamaatregelen). Onder het genot van een kopje koffie krijgt u een beschrijving van de excursie en een korte schets van het dorp Bergen aan Zee door Maarten Min. Ook ontvangt u een brochure van de tocht.

Daarna start de fietstocht in groepen van twintig personen. Tijdens de fietstocht zullen enkele bijzondere staaltjes van architectuur door de aanwezige architecten nader worden belicht. De fietstocht gaat voornamelijk langs woonhuizen, slechts op een enkele plek kan binnen worden gekeken. Bij het Zeehuis NIVON wordt aangelegd voor een verfrissing. (Ook daar gelden coronamaatregelen). De excursie eindigt weer bij Fisher's waar onder het genot van uw eigen drankje kan worden nagepraat.

Organisatie

De excursie vindt plaats op vrijdag 29 oktober. Er kunnen maximaal zestig personen aan deelnemen, verdeeld over drie groepen (A, B en C) van twintig. Elke groep wordt begeleid door twee professionele gidsen. Groep A start om 13.30 uur, groep B om 14.00 uur en groep C om 14.30 uur. De hele tocht inclusief inleiding duurt ongeveer 2,5 uur.U komt op eigen gelegenheid en met uw eigen fiets naar Fisher's Restaurant in Bergen aan Zee.

Aanmelding en kosten
De kosten van de fietsexcursie bedragen 12,50 euro per persoon. Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@aia-alkmaar.nl onder vermelding van 'Fietstocht Bergen aan Zee' en uw naam en adres. De eerste zestig aanmelders ontvangen een factuur en informatie over de groepsindeling en het starttijdstip. De uiterste inschrijfdatum is 27-10-2021. Wees er snel bij want vol is vol.

Voor meer info over het AIA zie www.aia-alkmaar.nl