BERGEN - In Bergen aan Zee wordt 7 januari de 1ste expositie van het kunstenaarscollectief 'Eigen Kleur' geopend met een vernissage in de centrale hal van Het Zeehuis. De vernissage is vrij toegankelijk (16:00-18:00) en de expositie is dagelijks te bezoeken tot eind februari 2024. Tijdens deze opening zijn de exposanten aanwezig om hun kunstwerken toe te lichten aan het publiek.

Het collectief bundelt de krachten om elkaar te inspireren. De kunstenaars:

Anneke Kuiper, Bea Oudejans, Bente Visser, Jacqueline de Bruyn, Lily van Rosmalen, Margot Andriessen, Stefan Koopman en Wilga Hoek, kennen elkaar van het academisch atelier bij kunstacademie Crejat te Alkmaar. Meer informatie is te vinden op de website: www.EigenKleur.com

Het Zeehuis is een natuurvriendenhuis van de stichting Nivon gelegen 500 meter van het strand in Bergen aan Zee. Vroeger diende dit monumentale pand als vakantiekolonie van het Burgerweeshuis van Amsterdam. Natuurliefhebbers kunnen er nu gebruik maken van de faciliteiten, geheel onderhouden door vrijwilligers. Het Zeehuis draagt lokale kunstenaars een warm hart toe en stelt haar expositieruimte in de centrale hal al jaren ter beschikking aan kunstenaars, gecoördineerd door de kunstexpositie-coördinatoren van Het Zeehuis.