BERGEN - De provincie Noord-Holland brengt nieuw asfalt aan op de Herenweg (N511) in Bergen ter hoogte van de paddentunnels.


De Herenweg (N511) is tussen Landhuis het Woud en de rotonde met de Zeeweg/Eeuwigelaan afgesloten voor autoverkeer op maandag 23 oktober en dinsdag 24 oktober van 7.00 uur tot 16.00 uur. Het autoverkeer wordt omgeleid. Het fietspad blijft open.

Na het vervangen van de paddentunnels kon de Herenweg (N511) niet direct voorzien worden van asfalt, omdat de tunneltjes eerst nog enkele maanden nodig hadden om te zetten (inklinken). Daarom was de weg tijdelijk met straatstenen dichtgemaakt, tijdens de werkzaamheden op 23 en 24 oktober worden deze stenen vervangen door asfalt.

Omleiding

Het autoverkeer volgt een omleidingsroute via de Eeuwigelaan, Komlaan, Dreef, Bergerweg (N510), Martin Luther Kingweg (N9), Hoeverweg (N512) en de Heilooër Zeeweg, en vice versa.

Paddentunnels

Wegen helpen mensen snel ergens te komen, maar vertragen dieren en versnipperen hun leefgebied. Veel dieren komen om in het verkeer, ook op de provinciale wegen. De provincie helpt daarom de dieren met allerlei tunneltjes, duikers en groene bermen. Onder de Herenweg (N511) zijn 3 speciale tunneltjes voor padden.