BERGEN - De opening van Artists aan Zee V, tijdens de Kunst10daagse in Bergen(en aan Zee) werd gedaan door Astrid Elburg, managercoach(Voorzitter Raad van toezicht Muiderslot, voorzitter Vrienden van Stadsarchief Amsterdam).

Astrid Elburg hield een schitterend verhaal ‘over kunst en de verschillende blikken via de ogen van de mensen en dat in relatie met kunst’. Na doorknippen van een lint werd de tentoonstelling voor open verklaard, waarna het werk te zien was daar in de zalen van Hotel Meyer te Bergen aan Zee. Vele bezoekers waren op deze opening afgekomen. Diverse kunstenaars laten daar hun werk zien; zoals RaQuel van Haver(Koninklijkeprijs winnaar vrije schilderkunst 2021.

Vele kunstenaars komen uit Amsterdam, Haarlem, Bergen, Schoorl, Kop van NoordHolland. Maar er zijn ook 2 kunstenaars met een Oost-Europeese achtergrond(Victoria Kovalenchikova en William Brui), een met een IJslandse achtergrond en meerdere kunstenaars met roots in Suriname. Kortom een bijzondere verzameling om naar te komen kijken en/of om iets aan te schaffen.

Een van de eerste verkopen daar was een kastje van K studio(Kien Hertoghs), een drieluik zat er in ‘verborgen’. Hertoghs schuurt kastjes kaal en integreert die met takken en recycling materiaal. Met mooie resultaten.

De tentoonstelling en de K10Daagse Bergen en Bergen aan Zee duurt tot en met zondag 31 oktober 2021 tot 17.01 uur!