BERGEN - Vanuit Utrecht op bezoek gaan bij de Kunst10daagse is soms de moeite waard; naast kunst kun je ook een ‘extra gelukkige bezoeker’ worden en een fles wijn cadeau krijgen!


Dit overkwam deze mevrouw uit Utrecht, zij stapte net voor haar vriendin de ruimte van Hotel Meyer binnen en ja ze kreeg een mooie fles wijn cadeau als 1222ste bezoeker in het jaar 2022!

De tentoonstelling in de grote zaal van Hotel Meyer is een groot succes, bezoekers zijn blij verrrast door de wijze van ophangen, inrichten en ruimtegebruik! Van ruim 20 kunstenaars hangt daar werk, mogelijk door de sponsoring van de zaal van Hotel Meyer in Bergen aan Zee. Maar ook Notariskantoor Meijer uit Amsterdam steunt de boel.

De organisatie van Artists aan Zee VI is in handen van Henriette Doeve-Mensink en Gonny van Oudenallen. De inrichting werd mede gedaan door de Engelse designer Mark Harris, die tijd heeft gemaakt voor dit Bergensefestijn. Anja Swart en Myra Winter steunen op andere wijzes.

Maar natuurlijk zijn de hoofdpersonen de kunstenaars zelf; Maja Boot en haar bloemencollecite zijn erg in trek, Mark van Praagh met zijn prachtige impressionistische werken wordt veel naar gekeken. Het werk van Edwin Smet is net aangekocht door een kunstcommissie uit Schoorl.

Ook de bekende sieradenmakers met hun werk zijn aanwezig; Francisca Henneman (internationale prijs 2021 in Italie), Annette Duburg (Larense kunstkring) en Rosita van Wingerden (ontwerper van een heuse burgemeestersketting). Er is ook werk van Meta Joanknecht te zien; zij allen vullen het geheel aan en zorgen voor blije gezichten nieuwe eigenaars van hun ontwerpen.

Wie nog tijd heeft; gaan. Kijken is leuk en kopen mag zeker! Tot en met 30 oktober 2022 17.01 uur Hotel Meyer Bergen aan Zee