BERGEN - Kinderatelier: echt beeldhouwen in hout of zachte steen met beitels en gutsen vanaf 9 jaar onder het scherpe en gepassioneerde toeziend oog van Xerxa, een zeer enthousiast beeldend kunstenares. Kinderen jonger dan 9 jaar kunnen een beeld maken van steen met raspen. Maak je eigen beeld: een dier of een fantasievorm, een draak of een taart…

Alles is mogelijk en ik help jou daarbij. Je leert omgaan met de gereedschappen en je leert hoe je een vorm maakt van alle kanten. Ook wordt er gewerkt met verf. Elke donderdagmiddag van 16.00 tot 17.15 is het kinderatelier geopend met thee, limonade en een koekje. De kosten zijn 10,- euro per keer.

Volwassenenatelier: beeldhouwen in steen of in hout. Heerlijk om te doen… naar binnen gaan en een beeld naar buiten brengen. Door het beeldhouwen met beitels leer je beslissingen te nemen, 3-dimensionaal te denken, en in een Zen-staat helemaal in het nu te zijn. In albast, speksteen, serpentijn, kalksteen of marmer hakken met beitels in allerlei prachtige kleuren steen of in hout. Voor beginners of gevorderden. Abstract of figuratief. Kosten: 14,00 per keer, 10 x strippenkaart mogelijk. Het materiaal en de stenen zijn aanwezig.

Voor volwassenen:
Maandagmorgen van 09.30 tot 11.30
Maandagavond van 19.00 tot 21.00
Zaterdagmorgen van 10.00 tot 12.00

Voor kinderen:
Donderdagmiddag van 16.00 tot 17.15

Allebei in Atelier Xerxa: in het voormalig bank gebouw van de ABN, Art Gallery ’Tha Banque’, Plein 29 1861 JX Bergen