BERGEN AAN ZEE - Ruurd Hallema poetst nog eens zijn werk op, voor het laatste lange weekend van Artists aan Zee IV, in Bergen aan Zee. Voorzichtig worden er al die tijd bezoekers ontvangen met mondkapjes op en met maximaal 30 man tegelijkertijd in 3 grote expositiezalen van Hotel Meyer in Bergen aan Zee.


Hallema exposeert met ruim 12 beelden. Waarbij 2 beelden zijn, gemaakt uit een propeller uit de 2e wereldoorlog, een trophee van zijn vader met mooie herinneringen. Tegelijkertijd exposeren hij met andere geweldige kunstenaars als Fleurin Dingemans, Julia Winter, Shahaila Winklaar, Magdalena Jesionek, Ludo Winkelman, Edwin Smet, Bonne ten Kate. Met de jonkies Anne van Ophem en Jesse Grooten die worden gevolgd na hun kunstbende avontuur in het verleden!

Ook de werken van ‘outsider’ Mirelva Berning die na een hersenbloeding door schilderen de weg terugvond zijn te zien. Of de niet standaard vrolijke gekke keramiek beelden van Sarah Michael. Of het textielwerk van Ellen Krol, dochter van Gerrit Krol geïnspireerd op hun gezamenlijke bundel in het verleden. Of de geweldige sieraden van siliconen door Marian Sturkenboom en van titanium van Dominiek Steinmeijer. Of Marijke Mommers die voor het eerst haar werken laat zien en Didi Oberman die bijna haute couture vormen uit de twintiger toont in haar werken.

De bekende beeldhouwers Ruurd Hallema en Mark van Kuppevelt laten spannende vormen en materialen zien. Maar ook zijn er herinneringen te zien van de overleden kunstenaars Jan de Hamer en Enrico di Tommaso.

Van 23 t/m 86 jaar oud zijn de deelnemers aan Artists aan Zee IV. De curatoren zijn Anja Swart en Gonny van Oudenallen, medeorganisatoren zijn Dominiek Steinmeijer, Henriette Doeve-Mensink, Myra Winter en Jurjen Fontein.