EGMOND AAN DEN HOEF - Bibliotheek Kennemerwaard heeft zich deze zomer met een servicepunt in Huys Egmont in Egmond aan den Hoef gevestigd. Wij zoeken enthousiaste vrijwilligers die een koffietafelgesprek begeleiden op woensdag- of vrijdagochtend.

Huys Egmont
Op dinsdag t/m zaterdag organiseert de bibliotheek iedere ochtend een activiteit aan de leestafel in Huys Egmont. Voor het begeleiden van deze activiteiten zijn wij op zoek naar een aantal enthousiaste vrijwilligers op woensdag- of vrijdagochtend.

Op deze ochtenden ga je informeel in gesprek met de bezoekers aan de leestafel in Huys Egmont. Onder het genot van een kopje koffie of thee praat je over een zelfgekozen onderwerp en wissel je daarover van gedachten met de bezoekers. Dit kan spontaan ontstaan maar je kunt ook aan de hand van een voorwerp het gesprek beginnen. Je haalt de behoefte op bij de bewoners van Egmond zodat we in de toekomst in plaats van koffietafelgesprekken mogelijk een nieuwe wekelijkse activiteit structureel kunnen aanbieden. Bij het opzetten ervan word je als vrijwilliger betrokken. Vind je het leuk om mee te denken over nieuwe mogelijkheden? Ben je gastvrij, enthousiast, flexibel en regelmatig inzetbaar dan ben jij de vrijwilliger die we zoeken. Het is een pré als je woonachtig bent in Egmond of directe omgeving.

Goed om te weten: wij vragen van onze vrijwilligers (en medewerkers) een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Deze vragen wij voor je aan en kosten worden vergoed.

Servicepunt
Het servicepunt binnen Huys Egmont heeft een kleine bibliotheekcollectie waar alle inwoners gebruik van kunnen maken en leden materialen kunnen reserveren en ophalen. Als vrijwilliger helpt je ook bezoekers met het maken van reserveringen van bibliotheekboeken op een laptop.

Interesse?
Heb je interesse of vragen? Stuur dan een berichtje naar vrijwilligerscoördinator Hanneke Hoffmann: vrijwilliger@bknw.nl