BERGEN - De Corona-crisis heeft al een gat in de middenstand ‘geslagen’ in Bergen NH, zelfs de Marskramer is na vele jaren gestopt. Maar een brand midden in het centrum en daarna het missen van de lekkerste patat van Bello Foodmaster doet een aanslag op het stadje Bergen!

Wie Bergen kent, weet dat er al tijden plannen liggen voor herbouw en dat de politiek twijfelt wat goed of slecht of mooi is voor Bergen. Nu de toeristenstroom weer op gang komt is het tijd om een plan recht te trekken en.. uit te voeren.

Midden in het stadje is de 2e helft van juli 2021 door een heftige brand bij een pasverbouwde snackbar, de bloemist daar weg, de kledingreparateur, de telecom-winkel, een eethuisje, de cadowinkel heft zichzelf op …dat geeft een aanslag op de middenstand en het winkelen.

Gelukkig is de bloemist op een nabijgelegen parkeerplaats neergestreken met een tijdelijke winkel, dat scheelt wel weer 14 broodnodige te gebruiken parkeerplaatsen. Maar wat erger is het ‘gat’ dat er letterlijk is geslagen in de aanblik van dit deel van het dorp. Ook al is het puin snel afgevoerd geworden.

Het volk klaagt, de politiek steunt en zucht en nieuwkomers snappen bij de eerste aanblik van de verwoesting niet dat dit een van de luxueuze stadjes van Nederland zou zijn!