BERGEN - Tot en met 7 mei 2022 kunnen belangstellenden komen kijken in een van de zalen van Hotel Meyer(t.o. het Zee aquarium) in Bergen aan Zee naar de tentoonstelling: 75 jaar(+2) Vrijheid.

Interessant is te zien hoe Bergen aan Zee voor de oorlog, in de oorlog en er daarna uitzag. Jammer is het dat, nadat een vijftigtal bijzondere villa’s en huizen afgebroken waren geworden, er blijkbaar geen welstandscommissie was die genoeg invloed had om de huizen een beetje in de oude stijl terug te laten bouwen! Soms doet dat nog steeds pijn. Nieuw is niet altijd mooier...

Het is de moeite waard om te gaan kijken naar dit stuk historie. Dat u op de foto’s ziet dat het enige overgebleven winkeltje in Bergen aan Zee bij de opgang naar het strand: eigenlijk een schitterend gestileerd VVV gebouwtje was. Dat de tentoonstelling misschien ook met hedendaagse foto’s op zelfde punt had kunnen worden opgefleurd (voor de duidelijkheid) is iets anders. Maar al die inzet van vrijwilligers voor het houden van deze tentoonstelling is groots!

Voor de bezoekers en bewoners van Bergen en Bergen aan Zee een ‘Must’ om in de geschiedenis te duiken! Daarnaast is er deze week een speciaal programma voor het herdenken van 4 en 5 mei. Dus kijkt u ook op het programma van het Vredeskerkje.

En op 14 mei kan men mee met de Historische Vereniging Bergen, die ook op diverse plekken in het dorpje foto’s heeft geplaatst.

Zie ook www.kunstgetij.nl