BERGEN/LANGEDIJK - Met Vakantielezen ga je op reis, maar niet met de auto of met het vliegtuig! Je gaat op reis met een boek. De landen waar je naartoe gaat zijn alleen te vinden met een boek. Welke landen kun je bezoeken? Griezelkust, Avonturenland, Lachland, Sportmanië, Dierenrijk en de Sprookjeseilanden. Meedoen is gratis. Kijk voor meer informatie en om mee te doen op vakantie-lezen.nl.

Leesniveau op peil houden
Meedoen met vakantielezen zorgt ervoor dat je na de zomervakantie nog nèt zo goed (of misschien beter) kunt lezen als ervoor! En niet alleen het leesniveau blijft op peil, maar kinderen ervaren ook dat lezen overal en altijd leuk is. Op de camping, in de tuin, aan het strand of op de trampoline: in de zomer kun je overal lezen!

Reis je mee in de bibliotheek?
Vanaf maandag 17 juli kun je in de bibliotheken in Bergen of Langedijk een leespaspoort, een landkaart en een rugzakje ophalen. Daarna ben je klaar om te vertrekken. Neem je een boek mee? Dan krijg je een stickertje op jouw landkaart. Op je landkaart kun je zien waar je geweest bent en hoeveel je hebt gelezen. Is je kaart volgeplakt? Dan kun je in de bieb in Bergen of Langedijk een klein cadeautje ophalen. Meedoen in de bieb kan vanaf maandag 17 juli tot en met zaterdag 9 september en is helemaal gratis. Vakantielezen in de bibliotheek is voor kinderen in de leeftijd van groep 3, 4 en 5.


Nieuwsbrief met vakantieleestips
Met vakantieleestips stimuleert Bibliotheek Kennemerwaard, samen met de ouders, kinderen (van 6 tot 12 jaar) nog eens extra om tijdens de zomervakantie te blijven lezen. Wil jij in de zomervakantie ook wekelijks tips ontvangen? Meld je aan voor de ZomerVakantieleestip-nieuwsbrief. Dit kan via bknw.nl/nieuwsbrief.

Nog geen lid?
Alle kinderen tot 18 jaar kunnen gratis lid kan worden van de bibliotheek. Hierdoor is er geen drempel meer en kan ieder kind toegang krijgt tot de bibliotheek en leesplezier. Is jouw (klein)kind nog geen lid? Meld haar of hem vandaag nog gratis aan op bknw.nl/lidmaatschap.