BERGEN - Op zondagmiddag 13 december presenteert Paul Hegeman om 14:30 uur zijn roman ‘Waar schaduwen vallen’ in de Bergense vestiging van Bibliotheek Kennemerwaard. Hegeman wordt aan de tand gevoeld door cultuurconsulent Joris Komen van Bibliotheek Kennemerwaard. Samen onderzoeken zij de nieuwe roeping van Paul Hegeman als auteur en de verschillen tussen het produceren van een script en het schrijven van een roman. Ook spreken zij over kunstenaarsdorp Bergen als inspirerende en scheppende omgeving. De lezing start om 14:30 uur. Toegang is gratis maar reserveren is verplicht. Je kunt een plaats reserveren op www.bknw.nl via de agenda.

De aangrijpende roman volgt Jeroen van Deursen. Een man van middelbare leeftijd die uit alle macht het lot heeft getart, nadat een onstuimige maar raadselachtig verdwenen liefde in Finland van hem een zelfdestructief mens heeft gemaakt. Jaren later roept het lothem terug naar datzelfde Finland. Hier volgen we hem in zijn zoektocht om de desastreuze periode uit het verleden naar zijn nieuwe inzichten te reconstrueren. Het boek is daarmee een ode aan de kracht van de verbeelding, die elk mens over zijn eigen beperkingen heen kan tillen.

Paul Hegeman
De cultureel bevlogen Bergenaar Paul Hegeman studeerde Frans en Filosofie voordat hij zijn leven wijdde aan de cinema. Eerst als journalist, later vooral als filmmaker met een sterke sociale betrokkenheid. Bekende films van Hegeman zijn ‘Nieuw leven in Congo’, over een moeder-kindrelatie in het verscheurde Oost-Congo, en ‘Het Pärt gevoel’, een liefdevolle documentaire over de gevierde componist Arvo Pärt.

Cinebergen
In zijn woonplaats Bergen richtte Hegeman in 1996 filmtheater Cinebergen op in de pittoreske Zwarte Schuur. Onder zijn leiding is het filmtheater intussen hard toe aan een tweede filmzaal wegens een voortdurend uitverkochte programmering. Tijdens de verstilling van de eerste lockdown dit voorjaar heeft Hegeman zijn kennis van verhaallijnen, ervaring met filmscripts en creativiteit bijeengebracht met als eindresultaat zijn eerste boek ‘Waar schaduwen vallen’.