BERGEN - Op zondagmiddag 31 oktober presenteert Paul Hegeman om 14:00 uur zijn roman 'Waar schaduwen vallen' in de Bergense vestiging van Bibliotheek Kennemerwaard. Paul Hegeman wordt leest voor uit zijn debuutroman en wordt daarnaast geïnterviewd door cultuurconsulent Joris Komen van Bibliotheek Kennemerwaard. Aan de hand van fragmenten uit de roman staan zij gezamenlijk stil bij thema's uit de roman als liefde, wanhoop, waarheid en de ongrijpbaarheid van het lot. De presentatie start om 14:00 uur. Toegang is gratis maar reserveren is noodzakelijk. Je kunt een plaats reserveren op www.bknw.nl/agenda .

De aangrijpende roman volgt Jeroen van Deursen. Een man van middelbare leeftijd die uit alle macht het lot heeft getart, nadat een onstuimige maar raadselachtig verdwenen liefde in Finland van hem een zelfdestructief mens heeft gemaakt. Hetzelfde lot roept hem 25 jaar later terug naar Finland, de plek van hun grote hartstocht. Verscholen in een catalogus van het Fins Nationaal Museum ontdekt hij een schilderij van Anna Matveinen, getiteld 'Gemankeerd bestaan'. De ontdekking van nog twee andere doeken van haar, vanwege hun morbide karakter opgeslagen in de kelders van het museum, luidt Jeroens speurtocht in naar wat er van Anna is geworden.

Paul Hegeman
De cultureel bevlogen Bergenaar Paul Hegeman studeerde Frans en Filosofie voordat hij zijn leven wijdde aan de cinema. Eerst als journalist, later vooral als filmmaker met een sterke sociale betrokkenheid. Bekende films van Hegeman zijn 'Nieuw leven in Congo', over een moeder-kindrelatie in het verscheurde Oost-Congo, en 'Het Pärt gevoel', een liefdevolle documentaire over de gevierde componist Arvo Pärt.

Cinebergen

In zijn woonplaats Bergen richtte Hegeman in 1996 filmtheater Cinebergen op in de pittoreske Zwarte Schuur. Paul Hegeman heeft zijn kennis van verhaallijnen, ervaring met filmscripts en creativiteit bijeengebracht met als eindresultaat zijn eerste boek 'Waar schaduwen vallen'.