BERGEN - Brouwerij STOKED! uit Bergen is brouwerij van de maand juli bij de Alliantie van biertapperijen. Dit betekent dat hun bieren bij meer dan dertig aangesloten cafés geïntroduceerd worden. Speciaal voor die ABT cafés brouwden zij een Dark Lager, dat exclusief te proeven is bij deze café's. De lancering is op zaterdag 1 juli.


Alliantie van biertapperijen; nieuwe mijlpaal na vliegende start

De brouwerij bestaat inmiddels ruim twee jaar en heeft een vliegende start achter de rug. De brouwers hebben tot op heden vijf bieren op de markt gebracht. De teller van het aantal gewonnen prijzen staat ook op vijf Waaronder goud bij de Dutch Beer Challenge voor hun Hibiscus Radler en goud bij de European Beer Challenge voor hun Unfiltered Lager. Hun bieren waren al bij ruim 125 locaties verkrijgbaar met name in Bergen en omgeving en vorig jaar hadden ze een succesvolle pop-up beachbar in Bergen aan Zee. Dit jaar staat de zomer in het teken van de introductie van hun nieuwe bier. Pieter Vader licht dit toe: "we zien de uitverkiezing als ABT Brouwerij van de Maand als onze landelijke entree. We zijn erg trots dat na onze lokale vliegende start we op deze schaal in heel Nederland geïntroduceerd worden. Zo trots dat we waar mogelijk de ABT cafés zelf zullen bezoeken om in gesprek te gaan met de bierliefhebbers.".

Lancering bij ABT-cafés

Op 1 juli zal de Dark Lager officieel worden geïntroduceerd als het ABT-bier van de maand, exclusief verkrijgbaar bij de aangesloten cafés. Na gesprekken met ABT (Alliantie van Biertapperijen) kreeg STOKED! ! de kans om een nieuw bier als eerste bij de ABT cafés te introduceren. . Al meer dan 35 jaar speelt deze groep van bijzondere biercafés een toonaangevende rol in het speciaalbier landschap. De ambitie van de Alliantie is niet om de grootste vereniging van Nederland te zijn. Wat ze wel willen zijn is een huiskamer voor de bierliefhebber, met een uitgekiend aanbod, een constante goede service en uitstekend advies. En precies die kernwaarden sluiten zo goed aan bij die van de brouwers. Vanaf 1 augustus zal het nieuwe bier van STOKED! breder verkrijgbaar zijn. Naast de Dark Lager omvat de core range van STOKED! de Unfiltered Lager, de Kristalweizen, de California Common en de Hibiscus Radler, met als seizoensbier Zoigl die weer beschikbaar zal zijn vanaf oktober.

Dark Lager

De brouwers maken zich op voor de introductie van hun nieuwste biersoort: de Dark Lager. Brouwer Dustin beschrijft de Dark Lager als een bier dat dicht bij de Münchener Dunkles in de buurt komt, maar toch net anders is. "Het heeft een Duitse oriëntatie, zoals al onze bieren, maar STOKED! voegt altijd een eigen twist toe, waardoor het aansluit op ons totale aanbod. Telkens toegankelijk en doordrinkbaar maar wel met de ambitie om prijswinnend bier te brouwen.."