BERGEN AAN ZEE - Ter hoogte van de strandopgang naar paviljoen De Jongens in Bergen aan Zee wordt een beveiligingscamera geplaatst. In Bergen aan Zee zijn de afgelopen maanden meerdere grote vechtpartijen geweest. Vorige maand kwam het tot een kookpunt toen een Zaandammer werd neergestoken en bij een jonge man uit Sint Pancras een gebroken kaak werd geslagen.

De camera moet in eerste instantie een afschrikwekkende werking hebben. Volgens loco-burgemeester Klaas Valkering heeft de camera al het gewenste effect. "Wat ik begreep uit de signalen vanuit Bergen aan Zee is dat mensen toch sneller rechtsomkeert maken", licht Valkering toe op NH Radio.

Verplaatsen van het probleem
Valkering denkt niet dat jongeren zich gaan verplaatsen en op een andere plek voor overlast gaan zorgen. "Het gaat voornamelijk om deze locatie, vlakbij een strandpaviljoen waar ook weer alcohol voorhanden is."

Mochten de jongeren zich verplaatsen, dan heeft de Valkering daar al een plan voor. "In dat geval verhuist de camera gezellig mee."

Vechtpartijen
Groepen jongeren zorgen al een tijd voor veel onrust in Bergen aan Zee. Vorige maand raakten twee personen zwaar gewond bij een vechtpartij op het strand. Een 29-jarige Zaandammer werd in zijn borst gestoken, een 18-jarige jongen uit Sint-Prancas liep ernstig aangezichtsletsel op.