ALKMAAR - Deze zomer, vanaf 22 juli, ‘vaart’ Compagnie DaaD met een beeldend en theatraal spektakel tussen Castricum aan Zee, Castricum centrum, Alkmaar en Bergen. ‘BOAT’ is een verhaal op de grens van verbeelding en realiteit. Een avontuurlijke vaartocht en een bijzondere installatie over land, met twee vissers op een eindeloze zee.

De afgelopen tijd hebben projectleider Linda Anneveld en creatieve makers Kees Verdonk, Gerbrand Dros, Hein Drost, Germ Bot, Aat Dirks en Harold Koopman gewerkt aan de theatrale installatie. De “boat” vaart over land, met een lang fietsframe aan de onderkant en daarbovenop een zelfgebouwde sloep. Dit geeft een bijzonder surrealistisch beeld, waar het publiek ter plekke getuige van is.

Het verhaal

Tijdens een vaartocht over zee belanden twee vissers van de ene uitzichtloze situatie in de andere. Om te voorkomen dat ze definitief kopje onder gaan, aan lager wal raken of nog erger: naar de hááien gaan, moeten ze roeien met de riemen die ze hebben en álle zeilen bijzetten. Maar zonder hoop geen uitzicht, dus overwinnen ze alle obstakels en varen ze toch nog naar het lichtpuntje aan de horizon.
Een verhaal waarin herkenbare beelden worden omgekeerd en met een flinke golf humor wordt opgeschud.

Speeldata

BOAT is te zien op:
- donderdag 22 juli: 15.00 uur, Strandplateau, Castricum aan Zee
- vrijdag 23 juli: 15.00 uur, Bakkerspleintje, Castricum centrum
- zaterdag 7 augustus: 15.00 uur, Molen van Piet (Bolwerk), Alkmaar
- zondag 8 augustus: Festivalhart Karavaan (Victoriepark), Alkmaar
- zaterdag 14 augustus: 15.00 uur, Rekerhout (Thijssepad), Alkmaar
- zondag 15 augustus: 15.00 uur, Ruïnekerk, Bergen centrum
- vrijdag 20 augustus: 15.00 uur, Boulevard (opgang Noord) Bergen aan Zee

De toegang is gratis.

BOAT is een productie van Compagnie DaaD en is mede mogelijk gemaakt door: Gemeenten Alkmaar, Bergen en Castricum. Victoriefonds, Fonds Podiumkunsten en Prins Bernhard Cultuurfonds.

Op zondag 8 augustus is BOAT onderdeel van festival Karavaan!

Binnenkort volgt een nieuwsupdate van het DaaD’s Scheepsjournaal, te zien op www.compagniedaad.nl, Facebook en Instagram.