BERGEN - In de zesde aflevering van Cultureel Bergen ontmoet Maya Link in de studio dominee Engele Wijnsma die in kunst en cultuur de inspiratie vindt voor de zondagse dienst en Agnes Audier, producente van het duurzame evenement Vibe of The Earth, die er alles voor doet om het evenement in september doorgang te laten vinden. In de reportages zien we hoe Willem Weismann, beeldend kunstenaar uit Londen zijn inspiratie vindt in het Luceberthuis, bouwhistoricus Rob de Vries zijn licht schijnt op bouwwerken in Egmond en beeldend kunstenaar Willem Schotten uit Schoorl zijn betoverende “kunstkastjes” samenstelt .

CULTUREEL BERGEN ONDERZOEKT DE STAND VAN DE WERELD VAN KUNST EN CULTUUR IN BERGEN; PASSIE, TROOST EN SCHOONHEID EN NIEUWE INZICHTEN IN TIJDEN VAN CORONA

Het Cultureel Bergens Platform, bestaande uit 13 culturele organisaties, heeft het initiatief ontwikkeld om het talent van Bergen en de kunstuitingen en verhalen die nu niet bezocht kunnen worden of zichtbaar zijn, via een nieuw cultureel magazine over het voetlicht te brengen. Binnen het nieuwe CULTUREEL BERGEN presenteert Maya Link afwisselende items over beeldende kunst, fotografie, film, muziek, literatuur, architectuur, cultuurhistorie en podiumkunst in Bergen. CULTUREEL BERGEN neemt een kijkje achter de schermen bij makers en organisatoren, die ondanks de crisis doorwerken aan hun grote passie of voorbereidingen treffen voor nieuwe producties in het nieuwe seizoen binnen de 1,5 meter samenleving. CULTUREEL BERGEN is een ca 25 minuten durend programma, dat wordt uitgezonden door RTV 80 op vrijdag en zaterdag ,via Flessenpost en social media.