BERGEN - Theatermaker Maya Link kondigt nieuwe gasten en onderwerpen aan uit de wereld van kunst en cultuur in de nieuwe serie aflevering van Cultureel Bergen. We nemen een kijkje achter de schermen bij makers en organisatoren en tonen nieuwe initiatieven in een ca. 25 minuten durend programma.

In aflevering 9 is Cultureel Bergen te gast bij de Bibliotheek in Bergen, waar presentatrice Maya Link spreekt met Erna Winters, directeur van Bibliotheek Kennemerwaard over de betekenis van de bibliotheek in een digitale samenleving.

Andere onderwerpen zijn:
Cultureel Bergen is te gast op landgoed Vogelwater bij de Grande Dame van de poëzie, in Bergen geboren en getogen Elly de Waard. Op haar grasmaaier en vanuit haar huis waar ze sinds 1973 woont, vertelt ze over haar jaren als popjournalist waar ze de groten der aarde interviewde zoals Bowie en Zappa en later in haar loopbaan voorvechtster werd van de lyrische poëzie.

Ook gaat Cultureel Bergen op pad met DJ Dimitri Kneppers, de veteraan onder de House DJ’s. waar hij herinneringen ophaalt over de beginjaren van zijn loopbaan in disco’s en andere gelegenheden in Bergen, zoals Discotheek de Rainbow en Duinvermaak. In Duinvermaak kunnen ze nog steeds navertellen wat een optreden van Dimitri teweegbracht. Vervolgens nemen we een kijkje in het atelier van beeldend kunstenaar Ron Moret in Schoorl, die met ijzeren inzet de beelden naar zijn hart maakt.

Cultureel Bergen wordt mogelijk gemaakt door gemeente Bergen en is een initiatief van het Cultureel Bergens Platform.

De regie van Cultureel Bergen is in handen van Marcus van Hoorn. Redactie en productie worden verzorgd door Hans Langeree, Sies Vrasdonk, Monique van Zelst en Martina Koolwijk en andere leden van het Cultureel Bergens Platform.

Het Cultureel Bergens Platform wordt gevormd door 13 organisaties in gemeente Bergen die zich inzetten voor een levendig kunst- en cultuurklimaat in Bergen. Dat zijn Abdij van Egmond, Bibliotheek Kennemerwaard, Cinebergen, KCB, Kranenburgh/Sterkenhuis, Kunst10Daagse, Stichting Los Zand, Slotkwartier/culturele instellingen Egmond, Erfgoedplatform BES, International Holland Music Sessions (IHMS), Woodlands Festival, VVV Hart van Noord-Holland, SchoK.