BERGEN - Cultureel Magazine op RTV 80 (4 december 20.00 uur, in de herhaling en youtube) en via Flessenpost

Theatermaker Maya Link kondigt nieuwe gasten en onderwerpen aan uit de wereld van kunst en cultuur in de nieuwe serie aflevering van Cultureel Bergen. We nemen een kijkje achter de schermen bij makers en organisatoren en tonen nieuwe initiatieven in een ca. 25 minuten durend programma

In aflevering 11 is Cultureel Bergen te gast bij Art Gallery Tha Banque in Bergen, waar presentatrice Maya Link spreekt met Karien Hilbers van de Eerste Bergense Boekhandel over haar passie voor literatuur en de vele eigen activiteiten.

Andere onderwerpen zijn:
- Een reportage over het werk van Arnold Bakker, edelsmid. Hij toont ons de fijne kneepjes van het vak.
- Het Zeeaquarium in Bergen aan Zee. Het bestaat al jaren en er zwemmen vissen uit alle wereldzeeën. Een kijkje achter de glazen schermen…
- Archeologie in Egmond. Cor Prins vindt sporen die ons iets vertellen uit het verleden, zoals de vergeten oorlog uit 1799. Inmiddels heeft hij een museumwinkel vol waardevolle objecten.

Contrasten: ook in deze aflevering weer muziek vanaf een iconische plek in het landschap van Bergen. Contrasten is de rubriek waarin uitvoerende musici uit Bergen op een geliefde locaties in bossen, duinen, polderlandschap en aan zee hun favoriete muziek maken.In deze aflevering zien we gitarist Wouter Mooy in het Oude Hof. Wouter Mooy speelt gitaar in de Nederlandstalige popgroep Wies en de Liefde.

Cultureel Bergen wordt mogelijk gemaakt door gemeente Bergen en is een initiatief van het Cultureel Bergens Platform.

De regie van Cultureel Bergen is in handen van Marcus van Hoorn. Redactie en productie worden verzorgd door Hans Langeree, Sies Vrasdonk, Monique van Zelst en Martina Koolwijk en andere leden van het Cultureel Bergens Platform.

Het Cultureel Bergens Platform wordt gevormd door 13 organisaties in gemeente Bergen die zich inzetten voor een levendig kunst- en cultuurklimaat in Bergen. Dat zijn Abdij van Egmond, Bibliotheek Kennemerwaard, Cinebergen, KCB, Kranenburgh/Sterkenhuis, Kunst10Daagse, Stichting Los Zand, Slotkwartier/culturele instellingen Egmond, Erfgoedplatform BES, International Holland Music Sessions (IHMS), Woodlands Festival, VVV Hart van Noord-Holland, SchoK.