SCHOORL – Onderweg was het soms best even afzien: ploeterend door het losse zand en zere kuiten door de hoge duintoppen. Toch overheerst achteraf vooral een gevoel van blijdschap en trots bij de deelnemers van de Heroes Hike for Charity. “M’n spieren voel ik nu wel, maar het is ons gelukt en we hebben een prachtig bedrag opgehaald voor KiKa”, aldus een van de helden die meedeed aan deze wandeltocht in de Schoorlse Duinen.

Wandelen voor het goede doel

Het was niet zomaar een wandeltocht; de deelnemers, de zogeheten Heroes, gingen de uitdaging aan voor een goed doel naar keuze. Zo hebben de twee teams die zich ingezet hebben voor KiKa samen meer dan € 2.500 opgehaald voor dit goede doel. Maar ook voor andere goede doelen, zoals CliniClowns en Stichting Met je hart, werden prachtige bedragen ingezameld.

Heroes Hike for Charity

Met de Heroes Hike for Charity liepen de Heroes een pittige wandeltocht door de Schoorlse Duinen. Alle duintoppen werden getrotseerd, waaronder natuurlijk ook de hoogste duintop van Nederland. De Heroes konden kiezen uit een route van 12 kilometer of de uitdaging nog groter maken en gaan voor de volledige route van 22 kilometer. Bij de finish konden de Heroes hun medaille in ontvangst nemen.

Heroes for Charity

Deze wandeltocht was een initiatief van Heroes for Charity, een organisatie die challenges organiseert waarmee geld ingezameld wordt voor een goed doel naar keuze.