BERGEN - Wie vanaf deze week een drankje gaat drinken op één van de terrassen rond de Ruïnekerk krijgt de versnapering op een speciaal bierviltje, een onderzetter met informatie over dit unieke monument in het centrum van Bergen.

Het viltje is voorzien van een qr-code. De gast die deze code scant, komt direct terecht op de website van de Vrienden van de Ruinekerk.

De Stichting Vrienden van de Ruïnekerk is een aantal jaren geleden opgericht om de Ruïnekerk als uniek cultureel historisch erfgoed voor de toekomst te waarborgen. Het onderhoud en de exploitatie van de Ruïnekerk komt uit eigen middelen zoals donaties, legaten en een bijdragen.

Jacoba Bolderheij, de nieuwe voorzitter van de Stichting: 'Het kerkgebouw is uniek en geeft ons prachtige dorp de sfeer en uitstraling waar we allemaal zo gek op zijn! Ik vind het geweldig om bij te dragen aan het voortbestaan daarvan. Met deze viltjes-actie hopen we een heleboel vrienden te vinden en te binden aan de aanzienlijke onderhoudsopgave die het gebouw nu eenmaal heeft. Ik zet mij daar met veel plezier voor in en hoop de komende jaren heel veel nieuwe vrienden/donateurs te vinden en te betrekken bij dit prachtige monument! Hartstikke noodzakelijk, en leuk toch, om met een kleine bijdrage letterlijk het steentje bij te dragen.'

Was de Ruïnekerk vroeger alleen voor het woord van God de rust en geborgenheid, tegenwoordig heeft de kerk uiteenlopende mogelijkheden op het gebied van evenementen, muzikale uitvoeringen, lezingen, presentaties, workshops, vergaderingen (jubileums, personeels-, verjaardags-) feesten en vele andere activiteiten.

ANBI instelling
De Stichting Vrienden Ruïnekerk is door de Belastingdienst erkend als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dat betekent dat de stichting u een aantal interessante fiscale voordelen biedt.