AMSTERDAM - Op zaterdag 18 september a.s. organiseert Stayokay door heel Nederland opruimacties in het kader van de World Cleanup Day. De World Cleanup Day is de grootste wereldwijde opruimactie van het jaar. In 180 landen steken vele mensen de handen uit de mouwen om zwerfafval te verzamelen. Stayokay roept dan ook zowel buurtgenoten als gasten op om een steentje bij te dragen en ook de medewerkers van Stayokay doen mee. Het evenement wordt ondersteund door de gemeenten.

Acties op Stayokay locaties
De actie vindt op elke locatie plaats in een andere setting. Zo zal Stayokay Amsterdam Vondelpark de mooiste 'achtertuin' van Amsterdam schoonmaken en gaan de deelnemers van Stayokay Dordrecht afval verzamelen in de Biesbosch. Ook in Haarlem, Utrecht, Maastricht, Egmond, Den Haag, Domburg, Gorssel en Rotterdam zijn er cleanup acties.

Duurzame toekomst
Stayokay wil aanjager zijn op het gebied van duurzaam en sociaal ondernemen en roept dan ook iedereen op zich aan te melden."Wij kunnen natuurlijk niet stilzitten als er in Nederland dergelijke initiatieven plaatsvinden. Dit zijn de momenten waarop je als organisatie concreet kan bijdragen aan een fijne en schone buurt, milieubewustzijn en een duurzame toekomst. Bovendien zorgt het voor meer verbinding met de buurt", aldus Marijke Schreiner, algemeen directeur van Stayokay.

Duurzaamheid bij Stayokay
Als eerste keten in de toerismesector ontving Stayokay het Europees Ecolabel. Er zijn allerlei initiatieven om energie en water te besparen, afval en CO2 te reduceren, maar ook om gezond en gelukkig te leven. Gasten kunnen klimaatneutraal overnachten, duurzaam eten (van bio-ontbijt en eerlijke koffie tot soep van de Verspillingfabriek). Wat hergebruikt kan worden, wordt hergebruikt. Zo recyclet Stayokay niet alleen de eigen bedrijfskleding, maar ook de eigen fietsen, bouwmateriaal en meubels.

Over Stayokay

Stayokay is de grootste hostelketen van Nederland met 20 verrassende locaties, van Terschelling tot Maastricht. Al sinds 1929 biedt Stayokay (inter)nationale gasten de ideale plek om te overnachten; slapen kan op privé- of gedeelde kamers. Maar ook voor vergaderingen, feestelijke en zakelijke events ben je bij Stayokay aan het juiste adres. Stayokay verzorgt jaarlijks bijna een miljoen overnachtingen en wil voortrekker zijn op het gebied van duurzame en sociale initiatieven. Stayokay is aangesloten bij Hostelling International: een netwerk van meer dan 4000 hostels wereldwijd.

Over World Cleanup Day
In Nederland wordt de World Cleanup Day gecoördineerd door Plastic Soup Foundation en gesteund door tientallen bedrijven en organisaties. Het doel van deze dag is zoveel mogelijk mensen in Nederland, en in de rest van de wereld, enthousiast te maken om samen aan de slag te gaan voor een schonere buurt. Een Nederland vrij van zwerfafval is belangrijk voor mens, dier en milieu. In 2020 zijn 40.000 mensen, in 2.500 verschillende schoonmaakacties, in actie gekomen voor een schonere omgeving.

Meer informatie en aanmelden
Kijk voor meer informatie of aanmelden op www.stayokay.com/nl/cleanup