EGMOND AAN DEN HOEF - De eerste volledige wintermaand is aangebroken en het water in de duinen wil maar niet zakken. Veel duinlandjes staan onder water. ’s Winters is meestal een rustige tijd voor de natuur. Er zijn altijd wel vogels, ook de kans om de grote grazers te zien is weer aanwezig en misschien zien we een buizerd. De gidsen hebben zoals altijd ook genoeg te vertellen, want elk jaargetijde heeft toch zijn eigen charme, dus ook de winter.

Het ietwat geaccidenteerde parcours gaat deels over smalle paadjes en mul zand (pittig dus). We vertrekken om 10.30 uur bij het PWN-informatiebord aan het einde van het Nachtegalenpad in Egmond aan den Hoef.

U verzorgt zelf een toegangskaart voor het Noord-Hollands Duinreservaat van het PWN ( www.pwn.nl/duinkaartkopen ). De wandeling duurt ongeveer twee uur. Een bijdrage (richtlijn € 3,00 per persoon (te betalen met gepast geld)) wordt op prijs gesteld.

U meldt zich van tevoren aan via e-mail: wimmenumnkl@gmail.com. Opgeven tot de dag ervoor. Kijk ook eens op onze lokale website www.ivn.nl/nkl .