BERGEN AAN ZEE - Zondag 20 februari nemen IVN gidsen u mee naar mooie plekjes in de duinen en gaan samen met u jutten op het strand. De route gaat door de kalkrijke duinen ten zuiden van Bergen aan Zee waar ook in deze tijd van het jaar erg veel is te ontdekken.


Op de terugweg over het strand wordt actief gejut: verzamelen van allerlei spullen die op het strand zijn te vinden. Haaieneieren, veen, bijzondere schelpen, flessenpost(?), …. Altijd weer een verrassing wat de zee aan land brengt. Soms is het veel, soms is het weinig, maar altijd interessant. Alle bijzondere zaken worden meegenomen en bij terugkomst in het gebouw Parnassia wordt hierover uitleg gegeven onder het genot van een kopje koffie, thee of fris. Het is geen lange wandeling en dus ook geschikt voor kinderen. De totale lengte van de route is ca 4,5 km en wordt in een rustig tempo, met veel stops onderweg, gewandeld. Het advies is wel om goede wandelschoenen aan te trekken en warm te kleden.

De start van de wandeling is op zondag 20 februari om 10 uur in het IVN Parnassiagebouw te Bergen aan Zee.(na de rotonde bij begin Bergen aan Zee rechtdoor en dan eerste weg links Paulineweg. Dan bordjes “IVNParnassia” volgen.) Deelname € 3,00. kinderen gratis. De hele excursie inclusief uitleg duurt ca 2 uur.

Info en aanmelden: Hans Stapel, telefoon 072 850 6484 hans.stapel@quicknet.nl