BERGEN AAN ZEE - Weet u wat een kwarrige eik is? Wilt u de mooiste meertjes in de duinen zien? Heeft u wel eens een eieren gevonden op het strand? Weet u waarom er hoofdzakelijk linker handschoenen aanspoelen?

Zondag 19 maart nemen IVN gidsen u mee op een mooie en leerzame wandeling. De route gaat in eerste instantie langs mooie paadjes door de kalkrijke duinen ten zuiden van Bergen aan Zee. Op de terugweg over het strand wordt actief gejut: verzamelen van allerlei spullen die op het strand zijn te vinden. Haaieneieren, veen, bijzondere schelpen, flessenpost(?), …. Alle bijzondere zaken worden meegenomen en bij terugkomst in het gebouw Parnassia wordt hierover uitleg gegeven onder het genot van een kopje koffie, thee of fris.

Het is geen lange wandeling en dus ook geschikt voor kinderen. De totale lengte van de route is ca 4,5 km en wordt in een rustig tempo, met veel stops onderweg, gewandeld. Het advies is wel om goede wandelschoenen aan te trekken en warm te kleden.

De start van de wandeling is op zondag 19 maart om 10 uur in het IVN Parnassiagebouw te Bergen aan Zee.(bij de rotonde in het begin van Bergen aan Zee rechtdoor en dan eerste weg links Paulineweg. Dan bordjes “IVN-Parnassia” volgen.) Deelname € 3,00. kinderen gratis.
De hele excursie inclusief uitleg duurt ca 2 uur.

Kijk ook op www.ivn.nl/nkl en Facebook @ivnnoordkennemerland