BERGEN - Van het DierenCarnaval van Camille Saint-Saëns tot aan het Pianokwintet van Max Bruch: tijdens het 4e Kamermuziekfestival Schoorl kunnen alle generaties genieten van de mooiste klassieke muziek. Te horen zijn onder andere het Stanislavski String Quartet, Pianoduo Scholtes & Janssens, TRIO 258 en actrice Lidewij Mahler. HetfestivalvindtplaatstijdenshetPinksterweekend2019,vanvrijdag 7 tot en met maandag 10 juni in de Protestantse Kerk Schoorl en Hotel-Restaurant Merlet en wordt georganiseerd door Lestari Scholtes en Gwylim Janssens, beter bekend als het Pianoduo Scholtes & Janssens.

Op het programma staan onder andere drie uiteenlopende kamermuziekconcerten. TRIO 258 neemt je op zaterdag 8 juni mee naar de wereld van de avontuurlijke pianotrio’s; Beethoven’s energieke eerste pianotrio wordt opgevolgd door het grootse en meeslepende trio van de Russische componist Anton Arensky, een echt juweel binnen de kamermuziek. Voor de liefhebbers van blazers klinkt een dag later het hoorntrio van Johannes Brahms, een van zijn absolute meesterwerken. Het werk wordt voorafgegaan door andere romantische werken waaronder het prachtige strijktrio van Franz Schubert. Op de slotdag, 2e Pinksterdag staat het vermaarde Stanislavski Quintet op het podium samen met de leden van het Pianoduo Scholtes & Janssens. Tijdens deze middag worden zelden gehoorde pareltjes uit de kamermuziek uitgevoerd waaronder het Pianokwintet van Max Bruch en Rachmaninoff’s Six Morceaux voor piano quatre-mains.

Dineren en Dieren
Na het succes van voorgaande jaren wordt het festival op 7 juni geopend met een dinerconcert waarin culinaire en muzikale hoogtepunten aan bod komen in Restaurant Merlet. Tussen de gangen door luistert het publiek naar werken van Ravel, Weber en Bloch uitgevoerd door Heleen Oomen (klarinet), Eduardo Paredes (viool) en Pianoduo Scholtes & Janssens. De jongste generatie muziekliefhebbers wordt op zondagmiddag 10 juni meegenomen naar de wereld van dieren, natuur én muziek tijdens Saint-Saëns geliefde DierenCarnaval samen met actrice Lidewij Mahler, onder meer bekend van Goede Tijden Slechte Tijden.

Open Podium & Workshop
Enthousiaste amateurmusici komen aan bod tijdens het Open Podium en de Workshop Kamermuziekspel op zaterdagmiddag 8 juni. Ensembles en solisten van alle leeftijden en niveaus kunnen hun passie voor muziek laten horen tijdens het Open Podium. Geselecteerde amateurensembles en -solisten krijgen tijdens de Workshop Klassieke Muziek les van de musici van het festival. Wilt u ook mee doen? Informeer dan via ​info@kamermuziekschoorl.nl of kijk op de website van het festival.

Scholtes & Janssens
De initiatiefnemers van het festival speelden inmiddels in 30 landen, waaronder in zalen als Carnegie Hall en het Concertgebouw, en wonnen vele (inter)nationale prijzen. Het duo is tevens artistiek leider van het Pianoduo Festival Amsterdam dat in oktober zijn zevende editie zal beleven.

Kamermuziekfestival Schoorl | vrijdag 7 juni t/m maandag 10 juni 2019
Protestantse Kerk, Duinweg 5, Schoorl (hoofdlocatie)
Hotel Restaurant Merlet, Duinweg 15, Schoorl (locatie DinerConcert)
Tickets en info: ​www.kamermuziekschoorl.nl