BERGEN - Baasjes zoeken vaak een vertrouwde oppas voor hun hond. Senioren willen graag de gezelligheid van een dier maar niet de continue zorg. Koppel die twee aan elkaar en iedereen is blij! Stichting OOPOEH doet dat. Een prachtig initiatief dat nu al ruim 7 jaar zeer succesvol is.

55-plussers die interesse hebben in een oppashond kunnen zich vrijblijvend aanmelden bij de stichting om samen op zoek te gaan naar een geschikte hond in de buurt. Een oppashond is niet alleen gezellig, maar zorgt ook voor meer beweging, een frisse neus en sociale contacten. Nu we weer langzaamaan meer naar buiten gaan, is een (oppas)hond bovendien een ideale stok achter de deur om samen van het mooie weer te genieten.

Stichting OOPOEH- Opa’s en Oma’s Passen Op Een Huisdier
- is ruim 7 jaar geleden in het leven geroepen door Sofie Brouwer vanuit de wens om honden en ouderen meer van elkaars gezelschap te laten genieten. De stichting begon klein, maar al snel was er veel belangstelling: “senioren die jarenlang een hond hebben gehad willen vaak niet meer aan een nieuw huisdier te beginnen maar missen het gezelschap wel, door een vaste oppashond kunnen zij toch nog genieten van het gezelschap op de momenten waarop het hen uitkomt.” De afkorting OOPOEH staat voor Opa’s en Oma’s Passen Op Een Huisdier. “Dat betekent niet dat we alleen maar opa’s en oma’s zoeken, zeker niet,” verduidelijkt Sofie. “Maar je wordt oppasopa of -oma van een hond als je meedoet, zo moet je het zien.”

Om alle senioren te bedanken en om ze onderling kennis met elkaar te laten maken, verzorgt Stichting OOPOEH bovendien gezellige uitjes. Nu zijn dat nog online filmavonden en online workshops maar binnenkort zullen ook de echte uitjes weer doorgang vinden.

Stichting OOPOEH in Bergen
In Bergen en omgeving is de Stichting op zoek naar 55-plussers die af en toe gezelschap van een oppashond zouden willen maar ook naar baasjes op zoek naar een oppas voor hun hond kunnen zich aanmelden op www.oopoeh.nl of bellen naar 020-7853745.