EGMOND AAN ZEE - De Nieuwjaarsduik van Egmond aan Zee is met 6000 bezoekers één van de grootste en de gezelligste duiken van Nederland.


De Egmondse Nieuwjaarsduik is uniek in de omgeving. Zo krijg je alleen in Egmond aan zee de inmiddels felbegeerde “Egmond” muts, en komt de verse erwtensoep van lokale restaurants: Restaurant Natuurlijk en Bad Egmond. Ook is de warming-up een publiekstrekker. Alle deelnemers warmen zich op met een dansje, onder leiding van Renate de Goede. “Dit is echt feest” en “het leukste aan het evenement” aldus een deelneemster. Voor en na de Egmondse Nieuwjaarsduik zijn er volop horecagelegenheden en winkels om door te warmen. Echt een leuke dag voor het hele gezin, of je nu wel of niet de zee in duikt.

Er is dit jaar meer

Met verschillende horecagelegenheden wordt op dit moment overlegt over nieuwjaarsborrels. Na de Nieuwjaarsduik de warmte opzoeken met livemuziek op meerdere locaties en misschien wel een dansje wagen. Houdt voor de actuele stand van zaken de website in de gaten: www.nieuwjaarsduikegmondaanzee.nl

Bekendmaking donatie mutsen aan Oost-Europa

Een grote partij reserve mutsen van enkele jaren geleden is gedoneerd aan gezinnen in Oost-Europa en Nederland. Via Finder, een van de hoofdsponsors, kwam de organisatie van de Egmondse Nieuwjaarsduik in contact met Sanne van der Leij van StreetSmart. Deze organisatie verzameld spullen in Nederland en verspreidt deze op plekken waar ze nodig zijn. Zo kwamen de mutsen terecht op verschillende plekken in Oost-Europa en Nederland.

Doneer aan Stichting ALS

Wanneer je eenmaal de originele “Egmond” muts op je hoofd hebt staan kan iedereen zien dat jij het lef hebt om mee te duiken en hebt gedoneerd aan Stichting ALS. Een ware heldendaad! Deelnemers doneren automatisch. Duik mee en laat deze mensen niet in de kou staan. Zorg dat je er bij bent en bestel je tickets alvast op www.nieuwjaarsduikegmondaanzee.nl