EGMOND AAN DEN HOEF - Van 11 november t/m 11 december exposeren drie Alkmaarse kunstenaars in galerie “de Kapberg” in Egmond aan de Hoef. Een bijzonder jaar omdat de galerie dit jaar haar 50 jarig bestaan viert.

Kunstenaars Mirjam Oosterbaan, Gerben Hermanus en Kees Oosterbaan tonen keramiek, tekeningen en werken op paneel.

Een blikvanger in de expositie is de keramische helm van Mirjam Oosterbaan. Het is een motorhelm op ware grootte, gedecoreerd met een opzichtig ruitjes patroon en met een stevige pijp tussen de kaken geklemd. Hoe zou het zijn als motorrijders er mee rondrijden om het straatbeeld op te vrolijken?
Ook zijn er ruim honderd kleine keramiek “koppen” te bewonderen. Gezichten met veel expressie door buitenissige afmetingen van oog en oor. Zo bij elkaar geplaatst vormen ze een commune met een eigen cultuur, waar kleur een belangrijke rol speelt.

Er hangen grote tekeningen met inkt, pen en penseel van Gerben Hermanus. Mens, natuur en cultuur ontmoeten elkaar. Een bioloog zal zich hier niet snel vervelen. Wortels die uitgroeien in vele vertakkingen met uitstulpingen, waaruit onbekende wezens met de nodige humor getekend zijn.

Kees Oosterbaan tekent er al jaren op los met potlood, pen en stift op A4 papier. De dag begint voor Kees altijd met een tekening of meer, zonder erbij na te denken. Dit levert onverwachte en spontane resultaten op. Correcties zijn overbodig. Elke lijn, hoe uitzonderlijk ook getrokken, heeft een functie bij het tot stand komen van voorstellingen in cartoonachtige stijl. In één van de expositieruimtes is de vloer bedekt met vijftig beschilderde paneeltjes in expressieve kleuren.

Mirjam Oosterbaan genoot haar opleiding aan de Academie voor Beeldende Vorming, de Rietveld Academie en het Sandberg Instituut.

Gerben Hermanus volgende zijn opleiding aan de Academie voor beeldende Vorming, en deed een Master autonome kunst aan het Sandberg Instituut.

Kees Oosterbaan is autodidact.

Algemene informatie:
De expositie is van 11 november t/m 11 december 2022

Op 13 november vindt om 15.00 uur de opening plaats.

Openingsdagen: vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

Op zondagmiddagen vervult Kees Oosterbaan (zo nu en dan) wensen van bezoekers met een tekening.

Adres galerie, de Kapberg Slotweg 17 1934 CM Egmond aan den Hoef. 0645548739