BAKKUM - Le Champion organiseert op zaterdag 27 juli de Duinentocht, een fietstocht door het prachtige Noord-Hollandse duingebied. Met routes van 40, 75 en 100 km is er voor elk fietsniveau een mooie route uitgezet. De routes zijn volledig uitgepeild en deelnemers worden onderweg verzorgd om weer met nieuwe energie verder te fietsen.


De startlocatie is Hotel Fase Fier in Bakkum. Vanaf hier gaan alle afstanden eerst richting het noorden, met uitzondering van de 100 km. Deze route gaat eerst naar het zuiden en tikt Wijk aan Zee aan. De 40 km loopt via Egmond en Bergen aan Zee naar het duingebied van Schoorl en vervolgens weer terug naar Bakkum. De 75 en 100 km vinden hun noordelijkste punt bij Sint Maartenszee. Van daar keren alle routes weer terug naar Hotel Fase Vier in Bakkum.


De 40 km is zeer geschikt voor gezinnen en voor iedereen die simpelweg zin heeft in een heerlijk ontspannen fietstocht door de duinen. De 75 en 100 km routes zijn geschikt voor de geoefende fietser met de lichte sportfiets of de racefiets. Uiteraard zijn ook mensen met een e-bike van harte welkom.


Inschrijven is t/m 26 juli mogelijk op https://www.lechampion.nl/evenement/duinentocht/. Het inschrijfgeld bedraagt €4 voor 40 km, €5 voor 75 km en €6,50 voor 100 km. Jeugd tot 16 jaar fietst mee voor €2. Leden van Le Champion en NFTU krijgen een korting van € 1. Voor € 2,50 extra is er een aan de tocht verbonden herinnering te bestellen. Op de dag zelf is het ook mogelijk om in te schrijven, maar dan betaalt men een toeslag van € 1,-. Let op, voor het PWN-duingebied is een duinkaart verplicht. De gehele route is uitgepeild en men krijgt een routekaart met een beknopte beschrijving. Ook is er voor de fietsers met GPS-toestel een GPS-track beschikbaar