BERGEN - Er is vanwege de coronacrisis in oktober geen Kunst10Daagse (K10D) in Bergen. Dat laat de organisatie weten op hun website. "Jammer genoeg is het door de maatregelen en restricties niet mogelijk de K10D te organiseren."

"De Kunst10daagse is een publieksevenement met landelijke uitstraling met een groot aantal bezoekers. Tot 1 september is voor dergelijke evenementen geen vergunning te verkrijgen. Een vergunning na 1 september laat ons veel te weinig voorbereidingstijd", meldt de organisatie verder.

Toch 10 dagen kunst
"Een aantal kunstenaars en locatiehouders heeft ons laten weten toch vanaf 9 oktober activiteiten in de vorm van exposities te willen houden. Na overleg met de gemeente heeft dat er toe geleid dat kunstenaars tussen 9 en 18 oktober onder eigen verantwoordelijkheid kunnen exposeren, maar zonder Kunst10Daagse-vlag."

De organisatie stelt de website van de K10D beschikbaar om bezoekers te informeren wie waar exposeert gedurende die tien dagen. Kunstenaars die zich hadden ingeschreven kunnen hun geld terugkrijgen. Op de website van het evenement staat hoe dat kan.

Volgend jaar hoopt men in Bergen een editie met het thema 'Ode aan het Nederlandse Landschap' te vieren. De K10D is dan van 15 tot 24 oktober.