EGMOND-BINNEN - Vanochtend klonk het startschot van de uitverkochte Pre-Run NN Egmond Halve Marathon. In een ongedwongen sfeer genoten 1.000 deelnemers van de prachtige natuur en het winterse hardloopweer. Met afstanden van 8 en 16 kilometer zijn de hardlopers volledig klaargestoomd voor de NN Egmond Halve Marathon, die op zondag 14 januari plaatsvindt.

Om 11.00 uur klonk voor zowel de hardlopers aan de 8 als de 16 kilometer het startsignaal vanuit Egmond-Binnen. Met de frisse weersomstandigheden liepen de deelnemers zich direct warm richting het weidse duingebied van het Noordhol lands Duinreservaat. Met pittige klimmetjes en onverharde paden is het een uitdagend parcours door de prachtige natuur. De hardlopers werden zelfs verrast door ontmoetingen met kuddes wilde paarden en Schotse Hooglanders.

De langste afstand bracht de deelnemers over Camping Bakkum richting het strand. Na het bedwingen van de pittige strandopgang, werden de hardlopers langs de kust getrakteerd op een schitterend uitzicht, een windje in de rug en een hard strand. De route vervolgde zich door de duinen, waar de deelnemers tijdens de laatste kilometers nog flink werden uitgedaagd met meerdere klimmetjes.

Bij de mannen kwam na 16 kilometer Levi van Mulken als eerste over de finishlijn in een tijd van 55.12 minuten. Eva van Zoonen kon zich winnares noemen bij de vrouwen met een tijd van 1 uur en 5 minuten. De 8 kilometer werd bij de mannen gewonnen door Walter Klanker in 30.03 minuten en bij de vrouwen door Judith Kooistra in 37.45 minuten.

NN Egmond Halve Marathon
Voor hardloopliefhebbers begint het nieuwe jaar in Egmond, tijdens de NN Egmond Halve Marathon. Jaarlijks trekt dit spektakel aan het begin van het jaar een grote stroom hardlopers naar de Noord-Hollandse badplaats. Vorige week werd de deelnemerslimiet van de meest legendarische halve marathon al behaald. Hardlopers die zondag 14 januari nog mee willen doen, kunnen nog een startbewijs verkrijgen voor de kwart marathon.

Pre-Runs
Sportorganisatie Le Champion kijkt met een zeer goed gevoel terug op deze prachtige editie en kijkt uit naar de volgende Pre-Run. Op zondag 25 februari vindt de derde editie van de Pre-Run Zandvoort Circuit Run plaats. De vierde editie van de Pre-Run NN Egmond Halve Marathon vindt plaats in december 2024. Kijk voor meer informatie over de Pre-Runs op www.lechampion.nl/hardlopen