EGMOND - De uit Egmond afkomstige Jessie Tik en Stan Nijhuis organiseerden afgelopen week een gezellige Game Night in Jongerencentrum JOEB in Egmond-Binnen. In navolging op een jongerenavond waar zij twee jaar geleden al bij betrokken waren, waren zij door Stichting Sport-Z gevraagd wederom een activiteit op te zetten waarbij verschillende doelgroepen met elkaar verbonden worden. De opkomst overtrof de verwachting, want maar liefst 45 jongeren met én zonder beperking wisten de weg naar JOEB te vinden. Met het aanbod aan diverse spellen was het ijs daar dan ook snel gebroken.

Stan en Jessie hadden zich als doel gesteld jongeren met en zonder beperking met elkaar in contact te brengen. Dit omdat ze uit eigen ervaring weten dat er niet of nauwelijks activiteiten georganiseerd worden die voor beide doelgroepen toegankelijk zijn. Op zoek naar een geschikte locatie kwamen zij uit bij jongerencentrum JOEB, omdat hier ook voor rolstoelers genoeg ruimte is om zich te bewegen. In samenwerking met jongerenwerkster Mireille Otto van Stichting Welzijn Bergen kon de ruimte gereserveerd worden en ging de organisatie van start.

Gezellige avond

De jongeren hebben een gezellige avond gehad. Door met elkaar spellen te spelen (o.a. tafeltennis, tafelvoetbal, darten, poolen) was het makkelijk contact te maken en werd veel gelachen met elkaar. Waar de één zijn favoriete muziek aanvroeg om op de dansen, wilde de ander alles weten over hoe het is om te communiceren met een spraakcomputer. Er werden door de deelnemers heel wat overwinningen behaald deze avond, op allerlei vlakken. De grootste overwinning was echter voor de organisatie, omdat zij na afloop overstelpt werd met de vraag wanneer dit weer georganiseerd gaat worden.