BERGEN - Nu door de coronacrisis veel mensen meer tijd thuis doorbrengen én niet buiten de deur kunnen eten, willen ze zichzelf thuis verwennen. Iedereen heeft behoefte aan genietmomenten, zeker in deze tijd. Speciaalzaken kunnen deze behoefte heel goed invullen, maar hebben vaak niet de middelen om op te boksen tegen het communicatiegeweld van de grote (online) spelers. Daarom steunt de Staatsloterij de lokale ondernemers met het initiatief ‘Gewoon van hier’. Zo ook in Bergen. Dit initiatief wordt ook in 11 andere gemeenten uitgerold; Baarn, Bunschoten, Heemstede, Katwijk, Krimpen aan den IJssel, Noordwijk, Oegstgeest, Rhenen, Stede Broec, Waddinxveen en Wassenaar.

Lokale juweeltjes
Voor de actie ‘Gewoon van hier’ koopt Staatsloterij ‘lokale juweeltjes’ van kleinere ondernemers en bundelt deze producten in 3 uniek samengestelde lokale pakketten per plaats. De pakketten bevatten verschillende soorten producten en hebben een waarde van ruim 50 euro. Daarnaast worden de lokale ondernemers op verschillende manieren gepromoot; via advertenties, een huis-aan-huis foldercampagne en online via onder andere sociale media. Nieuwe abonnees van Staatsloterij krijgen het ‘Gewoon van Hier’ pakket cadeau.

Buurderij Alkmaar, Visspecialist Michel Heusy en Wokke
Drie lokale ondernemers doen mee aan deze actie. Buurderij Alkmaar, Visspecialist Michel Heusy en Wokke. Alle drie de ondernemers waren gelijk heel enthousiast over dit initiatief. Zoals één van hen zegt ‘Wij merken dat meer mensen willen kiezen voor lokale producten. Dan helpt een initiatief als dit een beetje, het onderstreept het belang om in deze tijden vooral lokaal te kopen’.

Gewoon van hier pakket voor nieuwe Staatsloterij abonnees
Via de website www.gewoonvanhier.nl/bergen kunnen mensen die hun kleine lokale ondernemers willen steunen zich registreren om abonnee te worden van de Staatsloterij. Als cadeau ontvangen zij het Gewoon van hier pakket met streekproducten uit hun eigen regio t.w.v. ruim 50 euro.