EGMOND AAN DEN HOEF - Het is inmiddels een traditie aan het worden op de basisschool De Kiem in Egmond aan den Hoef. Net als de leuke dingen als een musical en kamp hoort de Egmondse Nieuwjaarsduik ook in dit rijtje thuis voor groep 8.


Op de laatste dag voor de vakantie kwam Tom Valkering van de Egmondse Nieuwjaarsduik alle leerlingen, meester Jordy en juf Tess, uitdagen voor de Nieuwjaarsduik van Egmond aan Zee. De leerlingen en meester Jordy namen de uitdaging vol enthousiasme aan en kregen er helemaal zin in. Juf Tess, die zichtbaar twijfelde of dit nou wel zo’n goed idee was, moest wel even over de streep worden getrokken. Toen de leerlingen luidkeels begonnen te zingen “Juf Tess gaat duiken” kon ze niet anders dan beloven zich niet te zullen verslapen en mee te duiken met de klas. Natuurlijk komen alle ouders, opa’s en oma’s kijken hoe de hele klas straks een frisse duik neemt in de Noordzee. Na de Nieuwjaarsduik krijgt iedereen zijn welverdiende medaille en kunnen ze kiezen uit een kop erwtensoep van een Egmonds restaurant of een kop warme chocomel. Tom Valkering zei toe dat hij voor iedere leerling die mee duikt, een euro doneert aan Stichting ALS, zoals alle deelnemers dit doen.

Wie daag jij uit?

Wie daag jij uit om mee te duiken? Voor wie leg jij een ticket onder de kerstboom? Als je eenmaal de felbegeerde “Egmond” muts op je hoofd hebt staan kan iedereen zien dat jij het lef had om mee te duiken en dat je hebt gedoneerd aan Stichting ALS. Een ware heldendaad. Laat deze mensen niet in de kou staan, geeft dat geen warm gevoel?

Egmondse Nieuwjaarsduik

De Nieuwjaarsduik van Egmond aan Zee is met 6000 bezoekers één van de grootste en de gezelligste duiken van Nederland.

De Egmondse Nieuwjaarsduik is uniek in Nederland. Zo krijg je alleen in Egmond aan zee de inmiddels felbegeerde “Egmond” muts, en komt de verse erwtensoep van lokale restaurants: Restaurant Natuurlijk en Bad Egmond. Ook is de warming-up een publiekstrekker. Alle deelnemers warmen zich op met een dansje, onder leiding van Renate de Goede. “Dit is echt feest” en “het leukste aan het evenement” aldus een deelneemster. Voor en na de Egmondse Nieuwjaarsduik zijn er volop horecagelegenheden en winkels om door te warmen. Echt een leuke dag voor het hele gezin, of je nu wel of niet de zee in duikt.

Verzeker jezelf van deelname door alvast je tickets te bestellen via

www.nieuwjaarsduikegmondaanzee.nl