HEILOO - Het najaar gaat bijna van start en de zomerkleding maakt ruimte voor najaarsmode. Hét moment om je kleding eens onder de loep te nemen. Draag je dit seizoen al jouw kleding opnieuw of kies je voor nieuw. Gooi kledingstukken die schoon, netjes en heel zijn niet weg maar doneer zet op 19 september aan mensen uit jouw omgeving die financieel niet in staat zijn kleding aan te schaffen.

Trefpunt Heiloo, Kledingbank Egmond en Nh1816 slaan handen ineen
Zaterdag 19 september tussen 10.00 en 13.00 uur wordt bij de BUK in Heiloo kleding ingezameld voor de Kledingbank Egmond. Een initiatief van vier Heilooënaren, die werken bij Nh1816 Verzekeringen in Oudkarspel. Zij brachten hiervoor een mooie samenwerking tot stand tussen het Trefpunt en de pas opgerichte stichting Kledingbank Egmond. Beide maatschappelijk betrokken organisaties zetten zich belangeloos in voor jong én oud in de BUCH gemeente. Naast de kledinginzameling van de collega’s bij de Buk-Buk, rijdt die dag de Trefpunt Express naar de Kledingbank voor mensen die behoefte hebben aan kleding. Hiervoor kunnen mensen zich aanmelden via info@trefpuntheiloo.nl. Dit ‘Handen in en uit de mouwen’ initiatief wordt uiteraard coronaproof gehouden. Iedereen is welkom deze ochtend kleding te doneren bij de BukBuk aan de Pastoor van Muyenweg in Heiloo en als dank daarvoor te genieten van een lekkere traktatie.

Bijzondere tijden vragen om bijzondere initiatieven
Nh1816 Verzekeringen heeft een speciaal fonds opgericht om kwetsbare mensen in deze tijden van het corona steun te bieden. Verzekerden en medewerkers van de coöperatieve verzekeringsmaatschappij mogen een aanvraag doen voor een donatie aan lokale initiatieven en goede doelen. Ramona Dekker, Nh1816: “Wij hebben veel bewondering voor alle vrijwilligers die zich belangeloos inzetten voor kwetsbare mensen in onze omgeving. Juist nú hebben deze mensen steun hard nodig terwijl het voor de vrijwilligers extra lastig is gepaste steun op een veilige manier te bieden. Wij werken bij een maatschappelijk betrokken werkgever en vinden het welzijn van mensen in onze omgeving dan ook heel belangrijk. Wij hebben het geluk te werken bij een gezond bedrijf maar veel mensen raken banen kwijt door de coronacrisis en krijgen onverhoopt te maken met een tekort in primaire behoeften, zoals kleding. Met de inzameling van kleding op 19 september dragen wij ons steentje bij, zetten we vrijwilligers in het zonnetje en mogen we namens de coöperatie Nh1816 de dag afsluiten met twee mooie donaties voor de goede doelen. Een mooie manier om samen betrokken te zijn in deze tijden van corona.”

Kledingbank Egmond drukker dan ooit
De behoefte aan kleding in deze omgeving is groot. In onze BUCH gemeente leven maar liefst 1350 gezinnen van een heel klein inkomen. De vele aanvragen maar ook donaties van kleding hebben geleid tot het oprichten van de Kledingbank. Bij de Kledingbank Egmond op de Adelbertusweg wordt kleding ingezameld en gedoneerd. Voor één euro per persoon kiezen zij zelf een set kleding uit. Tamara Tuls: “ Deze armoede is lang niet altijd zichtbaar. Mensen komen hier niet graag voor uit. Het kunnen zomaar jouw buren, vrienden of familie zijn. Wij zijn er voor deze mensen”. Naast kleding zijn ook handdoeken, bedlinnen, tassen, sierraden en verzorgingsproducten van harte welkom bij de kledingbank.

Trefpunt coronaproof activiteiten voor jong en oud
De grote groep vrijwilligers bij ’t Trefpunt zetten zich als jaren in voor ouderen maar óók voor jongeren. Bijvoorbeeld via hun collega’s van Jongerenwerk Heiloo. Het Trefpunt heeft in deze bijzondere tijd vooral het doel jong en oud uit de vereenzaming te houden en in beweging te zetten. Hiervoor hebben zij diverse activiteiten georganiseerd die op een veilige manier gehouden kunnen worden. Wanda Vasbinder en Claudia Spit van het Trefpunt: “Iets doen voor de mensen om ons heen is heel waardevol. Dit doen wij dagelijks samen met circa 375 vrijwilligers met veel liefde. Door samenwerkingen zoals met de Kledingbank Egmond kunnen wij nog meer mensen een steuntje in de rug bieden.”

Kijk voor meer informatie op social media of www.trefpuntheiloo.nl, www.kledingbankegmond.nl of meer initiatieven van Nh1816 op nh1816.nl/samenbetrokken.