BERGEN - De provincie Noord-Holland vervangt de paddentunnels in de Herenweg (N511) in de gemeente Bergen.


Om de nieuwe paddentunnels te kunnen plaatsen is de Herenweg (N511) tussen Landhuis het Woud en de rotonde met de Zeeweg/Eeuwigelaan van maandag 8 mei tot en met vrijdag 27 mei tussen 21.00 uur ’s avonds en 6.00 uur ’s ochtends afgesloten. Het autoverkeer wordt omgeleid. Het fietspad blijft open. Overdag (tussen 6.00 en 21.00 uur) is de Herenweg (N511) gewoon open.

Omleiding

Het autoverkeer volgt in de avond en nacht de omleidingsroute via de Eeuwigelaan, Komlaan, Dreef, Bergerweg (N510), Martin Luther Kingweg (N9), Hoeverweg (N512) en de Heilooër Zeeweg, en vice versa.

Paddentunnels

Wegen helpen mensen snel ergens te komen, maar vertragen dieren en versnipperen hun leefgebied. Veel dieren komen om in het verkeer, ook op de provinciale wegen. De provincie helpt daarom de dieren met allerlei tunneltjes, duikers en groene bermen. Onder de Herenweg (N511) zijn 3 speciale tunneltjes voor padden. Deze paddentunnels zijn oud en aan vervanging toe.

Om de paddentunnels te kunnen vervangen is het nodig om ook het asfalt van de weg gedeeltelijk te verwijderen. Na het vervangen van de paddentunnel wordt de weg tijdelijk dichtgemaakt met betonplaten, omdat het tunneltje nog enkele maanden moet zetten. Daarna wordt asfalt aangebracht. De verwachting is dat hiervoor de weg nog 1 avond en nacht afgesloten wordt. Wanneer dit precies gebeurt, is nog niet bekend.

Meer informatie

Met vragen kunnen weggebruikers en omwonende contact opnemen met het Servicepunt van de provincie via telefoonnummer 0800 0200 600 (gratis) of per e-mail: servicepunt@noord-holland.nl. Op de hoogte blijven van de werkzaamheden in de regio? Volg dan de regionale Facebookpagina (@AlkmaarNH).