BERGEN - Na de voorjaarsvakantie konden de basisschoolkinderen uit Bergen, de Egmonden en Schoorl meteen actief van start. Vanaf 6 maart kwamen buurtsportcoaches Elles en Eefke namelijk de sportboekjes voor 2023 bij alle basisscholen langsbrengen. Deze samenwerking van de gemeente Bergen, de buurtsportcoaches en de sportverenigingen en -clubs in Bergen, de Egmonden en Schoorl brengt ieder kind in de gemeente in beweging!

In het sportboekje staan sportactiviteiten van heel veel verenigingen en clubs in de gemeente waar je je voor kunt aanmelden. Je kunt ze gratis één of twee keer uitproberen in de komende weken. Datums en tijden staan vermeld bij de activiteit. In de gemeente Bergen is ook buurtsportcoach Lavinia van Stichting Sport-Z nauw betrokken. Samen vinden de buurtsportcoaches de activiteiten die bij jou passen. ‘Ons doel is om iedereen, jong en oud, met en zonder beperking te laten ervaring hoe leuk en fijn bewegen is.’

In het boekje vind je activiteiten als boksen en bootcamp, dansen en karate, maar ook tennis en indianen-scouts. Via www.sportenbewegeninbergen.nl kun je je inschrijven voor de lessen. Heb je het leuk gehad en wil je vaker trainen? Dan kun je je aanmelden bij de club of vereniging zelf. Mocht dat om financiële redenen niet lukken, dan kan de buurtsportcoach je helpen vanuit het Jeugdfonds Sport en Cultuur. Op de website hierboven kun je ook daarover meer informatie vinden. Ook vind je op de website het Cultuuraanbod met workshops en andere activiteiten in de regio die kinderen gratis of voor een vriendelijk prijsje kunnen doen.

Kijk snel op www.sportenbewegeninbergen.nl, want daar kun je het boekje ook digitaal bekijken