CAMPERDUIN - Een prachtig gezicht. Duizenden gele badeendjes in de Lagune van Camperduin op weg naar de finish.

In 2023 was dat een waar spektakel. Dit jaar, op 2e Pinksterdag, 20 mei, worden er, tijdens de opening van het strandseizoen in Camperduin, nog meer badeendjes te water gelaten. Maar liefst 6000 !

De badeendjesrace wordt georganiseerd door de Lionsclub Schoorl, samen met De Jongens Uit Schoorl. Daar is een loterij aan verbonden. Ieder badeendje heeft een eigen, uniek nummer dat correspondeert met een lotnummer.

De volgorde van binnenkomst van de badeendjes bepaalt de prijswinnaars, die de volgende dag om 18.00u bekend worden gemaakt op de website van de Lionsclub, www.schoorl.lions.nl.

Er zijn tien prachtige prijzen te winnen, waaronder een Batavus E-bike, een Green Egg XL, een midweek Landal Park de Berger Duinen, Zomerkamp bij de Jongens uit Schoorl, dinerbonnen, robuuste houten picknicktafels en houten zandbakken.

Loten à € 5 euro zijn vanaf eind april verkrijgbaar via de leerlingen van de basisscholen in Groet en Schoorl, bij voetbalvereniging DuinrandS en op de ochtend van de badeendjesrace bij de Lagune (betaling d.m.v. QR-code). Zaterdag 11 mei worden de loten ook verkocht op het plein voor de Jumbo supermarkt.

Voor het goede doel: ‘Spieren voor Spieren’
De opbrengst van de badeendjesloterij komt ten goede aan de Stichting Spieren voor Spieren. Maar ook de basisscholen in Schoorl en Groet en voetbalvereniging DuinrandS ontvangen van de Lionsclub Schoorl een bijdrage voor hun inspanningen m.b.t. het verkopen van loten. Vorig jaar kon van de bijdrage aan basisschool Het Klimduin daar deels een tokkelbaan mee worden gefinancierd. Zo zorgen al die kleine badeendjes ervoor dat mooie doelen kunnen worden gerealiseerd en de kopers van de loten kans maken op mooie prijzen. Dat wordt een spannende dag in Camperduin. Doe mee!