EGMOND AAN ZEE - De inschrijving voor de 8e editie van de Fjoertoer Egmond is geopend. Het wandelevenement van sportorganisatie Le Champion vindt dit jaar op vrijdag 25 en zaterdag 26 november plaats. Wandelaars kunnen het magische lichtjesparadijs dat de Fjoertoer Egmond is, dit jaar op een geheel nieuwe manier beleven. Niet alleen de routes, maar ook de afstanden zijn vernieuwd. De Fjoertoer Egmond is jaarlijks vroegtijdig uitverkocht en mag je als wandelliefhebber absoluut niet missen.

Deelnemers gaan de Fjoertoer Egmond dit jaar van een heel andere kant zien. De organisatie heeft ervoor gekozen de afstanden in te korten naar 12, 16 en 20 km, waarbij de langste afstand voor het eerst een deel van Heiloo aandoet. Op deze manier kunnen de wandelaars ruimer de tijd nemen om te genieten van de indrukwekkende en verrassende (licht)acts langs de routes. Le Champion heeft de hoogtepunten van voorgaande jaren in de route laten zitten en uitgebreid met nieuwe toplocaties. De deelnemers worden continue verrast! De Family Fjoertoer van 6 km blijft in het programma in zijn eigen oude, vertrouwde jasje.

De nieuwe afstanden lopen deze achtste editie door Egmond aan Zee, Egmond aan den Hoef, Egmond-Binnen en/of Heiloo. Het laatste stuk loopt zoals de deelnemers gewend zijn over het strand van Egmond aan Zee langs tal van indrukwekkende lichtacts. Een Fjoertastische wandelavond gegarandeerd!

Fjoertoer Wildlife
De Fjoertoer Egmond staat jaarlijks in het teken van een thema. De afgelopen edities hebben de deelnemers zich verwondert over de vuurspuwende draken, mysterieuze dieren en fabelachtig zwevende vissen. Het thema van dit jaar werd vorig jaar al gepresenteerd, maar helaas werd die editie afgelast. Daarom worden de deelnemers dit jaar alsnog meegenomen op fjoersafari. Het thema van de 8e editie is Fjoertoer Wildlife. Op vrijdag 25 en zaterdag 26 november wordt Egmond aan Zee en omgeving omgetoverd tot één groot lichtgevend dierenrijk.

Fjoertoer-bier
De Fjoertoer en Brouwerij Egmond maken dit jaar wederom ter ere van het wandelevenement een speciaal Fjoertoer blond biertje. Het unieke drankje komt een week voor het evenement in de schappen te liggen van lokale winkels en horeca in de omgeving van Egmond. Deelnemers die op beide dagen langs de brouwerij wandelen, worden aldaar verrast.

Wandelen voor het goede doel
De Fjoertoer Egmond zet zich graag in voor het goede doel. Traditiegetrouw is het goede doel ook dit jaar KNRM Egmond en de Reddingsbrigade Egmond. Er kan bij inschrijving een vrijwillige donatie worden. Met deze donaties maken de deelnemers van de Fjoertoer Egmond het mede mogelijk dat de Egmondse Reddingsbrigade en het KNRM-reddingstation Egmond hun levensreddende werk voor Egmondse kust kunnen voortzetten.

Inschrijven
Inschrijven voor de 8e editie van de Fjoertoer Egmond is mogelijk via www.fjoertoeregmond.nl. De inschrijving is geopend t/m 14 november of tot de deelnemerslimiet is bereikt.