EGMOND AAN ZEE - De inschrijving voor de 8e editie van de Fjoertoer Egmond is geopend. Wandelaars kunnen zich vanaf nu inschrijven voor deze sprookjesachtige avondwandeltocht door een verlicht Egmond aan Zee. Sportorganisatie Le Champion voegt deze editie een extra wandeldag toe aan het geliefde evenement. Naast de traditionele zaterdag kunnen deelnemers dit jaar ook wandelen op vrijdagavond.

Op 26 en 27 november verandert de Noord-Hollandse badplaats in een magisch lichtjesparadijs. De Fjoertoer Egmond is jaarlijks vroegtijdig uitverkocht en mag je als wandelliefhebber absoluut niet missen.Op zaterdag 27 november vindt het gebruikelijke programma van de Fjoertoer Egmond plaats. Er kan gekozen worden uit de 14 km, 19 km (Noord of Zuid) of 26 km. Op vrijdag 26 november is een extra wandeldag toegevoegd, waar er kan worden gekozen voor de 19 km Zuid of de 14 km. Ook gezinnen met kinderen kunnen op vrijdag 26 en zaterdag 27 november hun ogen uitkijken in Egmond aan Zee tijdens de Family Fjoertoer. Dit is een route van 6 km speciaal voor families.

Fjoertoer Wildlife
De Fjoertoer Egmond staat jaarlijks in het teken van een thema. In de afgelopen edities van de Fjoertoer Egmond hebben de deelnemers al de meest fantastische thematische lichtacts voorbij zien komen. Dit jaar hoopt de organisatie er nog een beestachtig schepje bovenop te doen. Het thema van de achtste editie is: Fjoertoer Wildlife. In het laatste weekend van november wordt Egmond aan Zee omgetoverd tot één groot lichtgevend dierenrijk.

Wandel voor het goede doel
De Fjoertoer Egmond zet zich graag in voor het goede doel. Het goede doel is ook deze editie de KNRM en de Egmondse Reddingsbrigade. Er kan bij inschrijving een vrijwillige donatie worden gedaan voor de aanschaf van draadloze intercom helmen voor het KNRM station Egmond aan Zee. Deze helmen geven de redders meer bewegingsvrijheid bij het uitvoeren van hun werk, namelijk hulp verlenen.

Inschrijven
Inschrijven voor de 8e editie van de Fjoertoer Egmond is mogelijk via www.fjoertoeregmond.nl. De inschrijving is geopend t/m 15 november of tot de deelnemerslimiet is bereikt.