EGMOND AAN ZEE - De inschrijving voor de 9e editie van de Fjoertoer Egmond is geopend. Het populaire wandelevenement van Le Champion vindt dit jaar plaats op vrijdag 24 en zaterdag 25 november. Wandelaars kunnen het magische lichtjesparadijs dat de Fjoertoer Egmond is, dit jaar wederom over routes van 12, 16 en 20 km beleven. De Fjoertoer Egmond is jaarlijks vroegtijdig uitverkocht en mag je als wandelliefhebber absoluut niet missen. De eerste startvakken zijn al uitverkocht!

Vorig jaar zijn de routes ingekort naar 12, 16 en 20 km, waarbij de langste afstand ook richting Heiloo gaat. Wandelaars hebben dit met veel enthousiasme ontvangen: deelnemers kunnen ruimer de tijd nemen om te genieten van de indrukwekkende en verrassende (licht)acts langs de routes. Gezinnen met kinderen kunnen ook weer deelnemen aan de Family Fjoertoer van 6 km. Alle afstanden starten vanuit Hotel Zuiderduin en wandelen hun laatste meters over het strand richting de finish.

Fairytale Fjoertoer
De Fjoertoer Egmond staat jaarlijks in het teken van een thema. De vorige editie was dat Fjoertoer Wildlife. Het thema van dit jaar is Fairytale Fjoertoer. Op vrijdag 24 en zaterdag 25 november worden de Egmonden en Heiloo omgetoverd naar een wereld vol magie en fantasie. Van kastelen tot prinsessen naar sneeuwwitje en de 7 dwergen. Alle dromen komen uit in de fantasiewereld en het sprookjesbos van de Fjoertoer.

Wandelen voor het goede doel
De Fjoertoer Egmond zet zich graag in voor het goede doel. Traditiegetrouw is het goede doel ook dit jaar KNRM Egmond en de Reddingsbrigade Egmond. Er kan bij inschrijving een vrijwillige donatie gedaan worden. Van het uiteindelijke bedrag wordt nieuwe uitrusting aangeschaft, denk aan overlevingspakken van zo'n € 1.500,- en werkpakken van € 450,- per stuk.

Inschrijven
Inschrijven voor de 9e editie van de Fjoertoer Egmond is mogelijk via www.fjoertoeregmond.nl. De inschrijving is geopend t/m 13 november of tot de deelnemerslimiet is bereikt.