EGMOND AAN DEN HOEF - De maandelijkse wandeling in het noordelijke Egmondse duingebied is deze keer op zondag 1 oktober. Dit is de eerste herfstwandeling van dit najaar en we zijn benieuwd hoe de planten en dieren zich hersteld hebben van de hete zomer en de natte eerste herfstweken. Op dit tijdstip van het seizoen hopen we ook veel trekvogels tegen te komen. Of we komen een mooie kardinaalsmuts tegen.


Het ietwat geaccidenteerde parcours gaat deels over smalle paadjes en mul zand (pittig dus). We vertrekken om 10.30 uur bij het PWN-informatiebord aan het einde van het Nachtegalenpad in Egmond aan den Hoef.

U verzorgt zelf een toegangskaart voor het Noord-Hollands Duinreservaat van het PWN ( www.pwn.nl/duinkaartkopen ). De wandeling duurt ongeveer twee uur. Een bijdrage (richtlijn € 3,00 per persoon (te betalen met gepast geld) wordt op prijs gesteld.

U meldt zich van tevoren aan via e-mail: wimmenumnkl@gmail.com. Opgeven tot de dag ervoor. Kijk ook eens op onze lokale website www.ivn.nl/nkl, op de landelijke site van de IVN www.ivn.nl of de IVN Routes app www.ivn.nl/afdeling/noord-kennemerland/wandelroutes-ivn-noord-kennemerland-0.