EGMOND AAN DEN HOEF - De maandelijkse wandeling in het noordelijke Egmondse duingebied is deze keer op zondag 4 december. Het is de laatste wandeling van 2022.


Ook in december valt er genoeg te zien en te vertellen in de duinen. De eerste vorst is geweest, het heeft veel geregend. Beide weersomstandigheden hebben hun invloed gehad op de “decembernatuur”. Zijn er nog paddenstoelen? Zijn de bladeren al van de loofbomen? Vinden we een gekraagde aardster? De gidsen van IVN-Noord-Kennemerland hebben in ieder geval weer veel aandacht voor de belangstellende wandelaars. Het ietwat geaccidenteerde parcours gaat deels over smalle paadjes en mul zand (pittig dus).

Vertrek is om 10.30 uur bij het PWN-informatiebord aan het einde van het Nachtegalenpad in Egmond aan den Hoef. U dient zelf een voor een toegangskaart voor het Noord-Hollands Duinreservaat van het PWN te zorgen ( www.pwn.nl/duinkaartkopen ).

De wandeling duurt ongeveer twee uur. Een bijdrage (richtlijn € 3,00 per persoon (te betalen met gepast geld) wordt op prijs gesteld. U wordt verzocht zich van tevoren aan te melden via e-mail: wimmenumnkl@gmail.com. Opgeven tot de dag ervoor.