EGMOND AAN DEN HOEF - Onze maandelijkse wandeling in het noordelijk Egmonds duingebied is deze keer op zondag 5 juni (Eerste Pinksterdag). We lopen door het zeedorpenlandschap, deels over smalle paadjes en mul zand. Rond deze tijd van het jaar is er veel kleur in het duin door de bloeiende duinflora, die typisch is voor het zeedorpenlandschap. En met een beetje geluk zien we het icarusblauwtje, een heel mooi vlindertje (zie foto RdR). We vertrekken om 10.30 uur bij het PWN-parkeerterrein aan het Nachtegalenpad in Egmond aan den Hoef.

U verzorgt zelf een toegangskaart voor het Noord-Hollands Duinreservaat van het PWN (Bestel uw duinkaarten | PWN). De wandeling duurt ongeveer twee uur. Een donatie (richtlijn €3,00 per persoon) wordt op prijs gesteld.

U meldt zich van tevoren aan via e-mail: wimmenumnkl@gmail.com. Opgeven tot de dag ervoor. Kijk ook eens op onze website www.ivn.nl/nkl, op de landelijke site van de IVN www.ivn.nl of de IVN Routes app Wandelroutes IVN Noord-Kennemerland | IVN.