BERGEN - Reno Raaijmakers verzorgt op woensdag 20 september in de bibliotheek in Bergen een inleiding op de tentoonstelling Julius Caesar. Deze is vanaf 16 september t/m 20 mei 2024 in het H'ART Museum (voorheen Hermitage Amsterdam) te zien.

De tentoonstelling vertelt het levensverhaal van een van de beroemdste Romeinen allertijden: Julius Caesar (100-44 voor Chr.). De lezing start om 20.00 uur.

Caesar wist als generaal de machtigste man van de Romeinse Republiek te worden. Hij werd uiteindelijk benoemd tot dictator, maar moest dit met de dood bekopen in een van de bekendste politieke moorden uit de geschiedenis. Deze allereerste solotentoonstelling in Nederland over Caesar wordt georganiseerd in samenwerking met het Museo Archeologico Nazionale & Museo Nazionale Romano uit Italië, alsmede tal van andere musea.

Over Reno Raaijmakers

Reno Raaijmakers (1975) studeerde archeologie, geschiedenis en kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Met zijn culturele bureau Amsterdam City Walks organiseert hij alweer meer dan 20 jaar rondleidingen, lezingen, cursussen en reizen. Daarnaast is hij als gids/spreker verbonden aan het H'ART Museum.

Aanmelden

Geïnteresseerd? Je bent van harte welkom op woensdag 20 september. De lezing start om 20.00 uur in Bibliotheek Kennemerwaard locatie Bergen, Dreef 1 De toegang is € 8,50 (voor bibliotheekleden € 6,50). Reserveren kan via de agenda op

bknw.nl/agenda

of bij de klantenservice op 072 – 515 66 44 of in één van onze vestigingen.