BERGEN AAN ZEE - Zondag 21 november nemen IVN gidsen u mee naar mooie plekjes in de duinen en gaan samen met u jutten op het strand. De route gaat door de kalkrijke duinen ten zuiden van Bergen aan Zee met mooie vergezichten en meertjes. Op de terugweg over het strand wordt actief gejut: verzamelen van allerlei spullen die op het strand zijn te vinden. Haaieneieren, veen, bijzondere schelpen, flessenpost(?), …. Altijd weer een verrassing wat de zee aan land brengt. Soms is het veel, soms is het weinig, maar altijd interessant. Alle bijzondere zaken worden meegenomen en bij het gebouw Parnassia of de strandopgang (afhankelijk van het weer) wordt hierover uitleg gegeven.

Het is geen lange wandeling en zeker geschikt voor kinderen. De totale lengte van de route is ca 4,5 km en wordt in een rustig tempo, met veel stops en uitleg onderweg, gewandeld. Het advies is wel om wandelschoenen aan te trekken en warm te kleden.

De start van de wandeling is op zondag 21 november om 10 uur in het IVN Parnassiagebouw te Bergen aan Zee. De hele excursie inclusief uitleg duurt ca 2 uur. Zorg wel voor een PWN-duinkaart.

(na de rotonde bij begin Bergen aan Zee rechtdoor en dan eerste weg links Paulineweg. Dan bordjes “IVN-Parnassia” volgen.)
Deelname € 2,50. Kinderen gratis.