EGMOND AAN DEN HOEF - Het zijn rauwe en schrijnende tijden. Mensen die al jaren geen nieuwe kleding meer kunnen aanschaffen, jonge meisjes die geen geld hebben voor maandverband, kinderen die geen speelgoed hebben, rondlopen in te kleine schoenen of kinderen die zich schamen bij de gymles op school omdat ze geen sportkleding hebben. De schaamte rondom armoede is groot. Het bestaan van de Voedselbank is misschien de meeste zichtbare vorm van dit leed. Het hebben van een dak boven je hoofd, elke dag tenminste een maaltijd om te zorgen dat je niet dood gaat. Voor een waardig bestaan heb je echter meer nodig. Daaruit is de Kledingbank Egmond ontstaan. De mensen uit heel Noord Holland zijn welkom.

Op deze manier willen wij een bijdrage leveren aan de armoedebestrijding in Noord Holland. Behoort u tot de minima, staat u onder bewind, schuldhulpverlening, Wajong uitkering e.d., dan bent u van harte welkom bij de Kledingbank Egmond. U mag dan onbeperkt kleding uitzoeken voor € 1,00 per persoon (niet per kledingstuk).
Tevens ondersteunen wij de mensen die niet bij de Voedselbank terecht kunnen omdat ze net boven de minimum grens zitten. Wij kunnen dan noodpakketten uitdelen met houdbaar voedsel, verzorgingsproducten, wasmiddel of schoonmaak producten.

Helaas zijn wij afhankelijk van uw donaties. Wij zijn een non-profit organisatie die volledig bestaat uit vrijwilligers. Wij kunnen uw donatie goed gebruiken. U kunt kleding, schoeisel, beddengoed, accessoires, voedingsmiddelen of verzorgingsartikelen doneren. Liever een geldelijke donatie? Ook dat is mogelijk. Kijkt u op onze website voor alle informatie omtrent doneren.

Omdat wij als organisatie ook de huur moeten betalen voor het pand en ook overige ondersteuning bieden aan de minima (denk aan verjaardagen van kinderen), houden wij op zaterdag 3 juli een tweedehands kleding, boeken en speelgoed markt van 10:00 – 16:00 uur. Deze is voor iedereen toegankelijk, ook als u geen minima bent. Voor alle artikelen geldt: 1 stuk €2,00 3 stuks €5,00. Wij hopen u te zien.

Kledingbank Egmond
Guyotte van IJsselsteinlaan 34
1934 GN Egmond aan den Hoef
www.kledingbankegmond.nl